Net als de rest van de stad zijn de restaurants van Brussel een trefpunt van oude tradities en nieuwe, internationale invloeden. Aloude eethuisjes serveren mosselen zij aan zij met kosmopolitische restaurants. Rond de Grote Markt, de Beenhouwersstraat en de Grote Zavel (zie "Bezienswaardigheden") vindt u een groot aantal eetgelegenheden.

Restaurant La Manufacture

Dezelfde restauranttrends die Londen, Parijs en andere steden hebben veroverd, zijn ook naar Brussel overgewaaid. De stijl van La Manufacture is "industrial chic" te noemen - elegant ontworpen restaurants in voormalige fabrieksruimten. Dit restaurant is bijvoorbeeld in een vroegere lederwarenfabriek gevestigd.
Address: Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat 12/22
Phone: +32 2 502 25 25

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

Restaurant Belga Queen

Belga Queen zou in iedere wereldstad zeer goed tot zijn recht komen. De gebouw was vroeger een bank en de hoge zuilen en ramen zijn nu met elegante meubels aangevuld. Zeer trendy, vooral de oesterbar en de beneden gelegen sigarenbar.
Address: Wolvengracht 32,
Phone: +32 2 217 21 87

Restaurant Comme Chez Soi

Comme Chez Soi heeft drie sterren in de Michelingids. De naam betekent ’Zoals thuis’, en met slechts 45 plaatsen doet de intieme sfeer de naam alle eer aan. Het is raadzaam om ruim van tevoren een tafel boeken.
Address: Rouppeplein 23
Phone: +32 2 512 29 21

Restaurant Chez Léon

Brussel staat bekend om zijn mosselen met friet. Chez Léon ziet eruit als de eerste de beste toeristenval, maar de mosselen doen er iedere criticaster verstommen. Een klassieker.
Address: Beenhouwersstraat 18
Phone: +32 2 511 14 15

Restaurant Aux Armes des Bruxelles

Dit familiegerunde restaurant serveert al sinds 1921 traditionele Belgische gerechten in een voormalig postkantoor. Zowel Brusselaars als buitenlandse toeristen bezoeken dit eethuis aan de Grote Markt.
Address: Beenhouwersstraat 13
Phone: +32 2 511 55 50

Restaurant Aux Marches de la Chapelle

Nog een favoriet bij liefhebbers van rustieke kost is Aux Marches de la Chapelle, dicht bij de Grote Zavel Het restaurant is ook een bezoek waard voor zijn bar in art nouveau-stijl.
Address: Kapellemarkt 5
Phone: +32 2 512 68 91