Parkeren brugge Belgie Een dagje naar Brugge? Waar kun je parkeren?
De Stad Brugge wil de binnenstad bereikbaar houden voor de personen die er werken en winkelen. Daarnaast wil ze die binnenstad leefbaar houden voor alle huidige en toekomstige bewoners.

Parkeren Brugge

In het centrum van Stad Brugge geldt beperkt betaald parkeren op alle dagen van de week, ook feestdagen. Bovengronds parkeren in de binnenstad van Brugge is betalend en beperkt in tijd, min. 30 minuten en max. 4 uur tussen 9 u. en 20 u.

Tijden en parkeertarieven parkeren Brugge Centrum

Tijden betaald parkeren
Parkeertarief Brugge 2023
Maandag tm Zondag 09:00 - 20:00 uur
0,10 euro: eerste 30 minuten (kortparkeren)
2,00 euro: eerste uur
3,00 euro: tweede uur
4,00 euro: derde uur
5,00 euro: vierde uur
Let op de maximale parkeerduur is 4 uur. met uitzondering van de Shop & Go parkeerplaatsen.
Parkeertarieven kunnen veranderen en kunnen per straat verschillen. Let altijd op de parkeerautomaat!

Parkeergarages in Brugge

U kunt veilig en onbeperkt parkeren in de parkeergarage, de goedkoopste van België. De parkeergarages bevinden zich in het centrum, op loopafstand van de belangrijkste straten. Bij het station parkeert u het goedkoopst.

P+R parkings Brugge

Gratis parkeren kunt u op de P+R parkeerterreinen aan de rand van Brugge. Openbaar vervoer naar het centrum van Brugge is beschikbaar.
- P+R Steenbrugge - Baron Ruzettelaan (bus 20, 21 nr centrum)
- Randparking Bevrijdingslaan (bus 23 naar centrum)
- Randparking Magdalenastraat (bus 25, 52, 53 naar centrum)

Openbaar vervoer Brugge

Brugge heeft zowel voor de trein als voor de bus uitstekende voorzieningen. Het station van Brugge ligt op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten. Gemiddeld om de 2 minuten vertrekt er van het station een bus richting het centrum. Tijdens de spits rijdt de bus elke minuut.
Stads- en streekbussen. Er rijdt om de 10 minuten een bus tussen AZ Sint-Jan, ’t Zand en het station. Tijdens de week vertrekken er bussen tot 23.10u, op vrijdag- en zaterdagnacht tot 02.10u.