De Stad Brugge wil de binnenstad bereikbaar houden voor de personen die er werken en winkelen. Daarnaast wil ze die binnenstad leefbaar houden voor alle huidige en toekomstige bewoners.

parkeren Brugge

In het centrum van Stad Brugge geldt beperkt betaald parkeren op alle dagen van de week, ook feestdagen. De maximale parkeerduur is 2 uur.

Parkeertarieven Brugge

Parkeertarief Brugge centrum : 1ste uur € 1.80, 2e uur € 2.40.
parkeertarief parkeergarages : € 1.40 per uur, max dagtarief € 8.70.

Parkeergarages in Brugge

U kunt veilig en onbeperkt parkeren in de parkeergarage, de goedkoopste van België. De parkeergarages bevinden zich in het centrum, op loopafstand van de belangrijkste straten. Bij het station parkeert u het goedkoopst.

P+R parkings Brugge

Gratis parkeren kunt u op de P+R parkeerterreinen aan de rand van Brugge. Openbaar vervoer naar het centrum van Brugge is beschikbaar.
- P+R Steenbrugge - Baron Ruzettelaan (bus 20, 21 nr centrum)
- Randparking Bevrijdingslaan (bus 23 naar centrum)
- Randparking Magdalenastraat (bus 25, 52, 53 naar centrum)

Met de trein naar Brugge?

De NS biedt treinreizen aan naar Brugge. Meer informatie op: Brugge met de trein

Openbaar vervoer Brugge

Brugge heeft zowel voor de trein als voor de bus uitstekende voorzieningen.
De trein. Het station van Brugge ligt op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten. Gemiddeld om de 2 minuten vertrekt er van het station een bus richting het centrum. Tijdens de spits rijdt de bus elke minuut.
Stads- en streekbussen. Er rijdt om de 10 minuten een bus tussen AZ Sint-Jan, ’t Zand en het station. Tijdens de week vertrekken er bussen tot 23.10u, op vrijdag- en zaterdagnacht tot 02.10u.

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.