De Stad Brugge wil de binnenstad bereikbaar houden voor de personen die er werken en winkelen. Daarnaast wil ze die binnenstad leefbaar houden voor alle huidige en toekomstige bewoners.

Parkeren Brugge

In het centrum van Stad Brugge geldt beperkt betaald parkeren op alle dagen van de week, ook feestdagen. Bovengronds parkeren in de binnenstad van Brugge is betalend en beperkt in tijd, min. 30 minuten en max. 4 uur tussen 9 u. en 20 u.

Parkeertarief Brugge

Waar parkeren?
Parkeertarief 2021
Brugge Centrum
0,10 euro: eenmalig 30 opeenvolgende minuten (kortparkeren)
2,00 euro: eerste uur
3,00 euro: tweede uur (per schijf van 0,10 euro)
4,00 euro: derde uur (per schijf van 0,10 euro)
5,00 euro: vierde uur (max. 4 u.) (per schijf van 0,10 euro)

Nieuw: Gaiyo Dé Gratis Parkeerapp.

gratis parkeren app
Géén transactiekosten & géén abonnement.
Eén app voor al je vervoer.
Download de app nu direct

Parkeergarages in Brugge

U kunt veilig en onbeperkt parkeren in de parkeergarage, de goedkoopste van België. De parkeergarages bevinden zich in het centrum, op loopafstand van de belangrijkste straten. Bij het station parkeert u het goedkoopst.

P+R parkings Brugge

Gratis parkeren kunt u op de P+R parkeerterreinen aan de rand van Brugge. Openbaar vervoer naar het centrum van Brugge is beschikbaar.
- P+R Steenbrugge - Baron Ruzettelaan (bus 20, 21 nr centrum)
- Randparking Bevrijdingslaan (bus 23 naar centrum)
- Randparking Magdalenastraat (bus 25, 52, 53 naar centrum)

Openbaar vervoer Brugge

Brugge heeft zowel voor de trein als voor de bus uitstekende voorzieningen. Het station van Brugge ligt op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten. Gemiddeld om de 2 minuten vertrekt er van het station een bus richting het centrum. Tijdens de spits rijdt de bus elke minuut.
Stads- en streekbussen. Er rijdt om de 10 minuten een bus tussen AZ Sint-Jan, ’t Zand en het station. Tijdens de week vertrekken er bussen tot 23.10u, op vrijdag- en zaterdagnacht tot 02.10u.

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.