parkeren leeuwarden In de gemeente Leeuwarden moet betaald worden voor het parkeren van je auto. In de binnenstad van Leeuwarden is vrij weinig parkeerruimte op straat. Daarom geldt daar alleen kort parkeren.

Parkeren Leeuwarden

Betaald parkeren in het centrum van Leeuwarden is ingesteld op maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 22.00 uur. In het gebied rond het centrum geldt betaald parkeren tot 18.00 uur en op koopavonden tot 22.00 uur.

Parkeertarief Leeuwarden

Parkeren Leeuwarden
Parkeren op straat in het centrum van Leeuwarden : € 2.80 per uur. Parkeertarief parkeergarages : € 2,30 per uur. In het gebied rond het centrum geldt een uurtarief van € 1,60. per uur.
Goedkoop parkeert u op parkeerterrein Fonteinland (dagtarief € 3,00).


Mobiel parkeren in Leeuwarden

Wist je dat je in Leeuwarden via Parkmobile met je mobiel kunt betalen voor parkeren? Mobiel parkeren is goedkoper en handiger dan parkeren bij een automaat.
Wat zijn de voordelen van mobiel parkeren?
 • Eenvoudig parkeren via app, bellen of sms
 • Betaal achteraf per minuut de exacte parkeertijd
 • Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes
 • Geen verplicht abonnement
 • Meer weten? Je kunt je nu hier tijdelijk gratis aanmelden.
   

  Parkeren bij het Transferium

  Wilt u P+R parkeren in Leeuwarden? Dit kan bij P+R Kalverdijkje of WTC Expo (Fec).

  P+R terrein NS-station

  Leeuwarden kent een P+R terrein, genaamd Wijnhornsterstraat. Dit parkeerterrein heeft ruim 250 parkeerplaatsen en u kunt hier parkeren voor maximaal € 5,32 per dag of € 0,93 per uur. Voor NS reizigers geldt een speciaal goedkoop dagtarief (€ 3,60).

  P+R parkings Leeuwarden

  Gratis parkeren kunt u op P+R Kalverdijkje aan de rand van Leeuwarden. P+R Kalverdijkje ligt aan de stadsring oost. Parkeren is hier gratis. U kunt ook lopen (8 min).
  Bij P+R WTC-Expo aan de stadsring west betaalt u 3 euro per dag. Vanaf hier loopt u in 20 minuten naar het centrum van Leeuwarden.

  Parkeergarages in Leeuwarden

  Als u in het centrum van Leeuwarden onbeperkt wilt parkeren dan bent u aangewezen op een van de vier parkeergarages. Tarief ong. € 2.30 p.uur, max dagtarief tot € 7,50
  Zaailand - Zaailand 5 - 8911 BL Leeuwarden
  Oldehove - Oldehoofsterkerkhof 3 - 8911 DM Leeuwarden
  de Klanderij - Posthoornsteeg 40 - 8911 AT Leeuwarden
  Hoeksterend - Hoeksterpad 3 - 8911 JV Leeuwarden
  Lees meer over de parkeergarages in Leeuwarden
  Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.