De attracties van Disneyland Paris zijn ingedeeld in 4 landen, en de winkelstraat Main Street. Als je Main Street in Disneyland uitloopt kom je op Main Square, waar de 'poorten' naar de landen zich bevinden. Het kasteel van Doornroosje is de toegang tot Fantasyland, Fort Comstock voor Frontierland en Adventure Bazar voor Adventureland.

Bereikbaarheid Disneyland Parijs

Disneyland Paris is vanuit Nederland en België is goed te bereiken met de eigen auto. Parc Disneyland ligt circa 40 kilometer ten oosten van Parijs. Ruim voor Parijs moet u op de autoweg de borden Disneyland volgen om de drukke ring van Parijs te mijden. Vanaf Utrecht bent u binnen 5 uur bij het park.. Vanaf de Nederlandse grens is het ong. 400 km naar het park.

Met de auto naar Parijs

Met de auto naar Disneyland Parijs? Je kunt parkeren op de gasten parkeerplaats. Vanaf daar kun je de loopgang nemen naar EuroDisney. De parkeertarieven voor een auto zijn per dag ca. € 15,- en voor een motor ca. € 10,-. Voor een auto met caravan of een camper betaal je circa € 20,- Hotelgasten van Disneyland Resort Paris kunnen met de Resort Identificatiekaart gratis parkeren. (Op de parkeerplaats mag door campers niet worden overnacht).

Parkeren bij de hotels van Disneyland Resort Paris

Volg de borden 'Hotels du Parc'. Bij alle hotels kan je als hotelgast gratis parkeren op vertoon van je Identiteitskaart van Disneyland Resort Paris. Er wordt parkeerservice geboden bij het Disneyland Hotel (gratis) en Disney's Hotel New York (ca. € 9,- per verblijf).