Er zijn achttien buslijnen in Parijs. De bussen rijden zeven dagen per week door de stad. De bussen rijden niet tussen 01.00 en 05.30 uur. De bussen zijn over het algemeen niet erg snel en verschrikkelijk druk, maar ze geven je wel de mogelijkheid om door heel Parijs te reizen en ongeveer 30 kilometer daarbuiten.

Buslijnen in Parijs

Een kaartje kost € 2,29 per persoon en deze zijn verkrijgbaar bij elk busstation. De buslijnen worden aangegeven met letters; A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, P, R, S, T en V. Naar de lijnen N, O en U zul je tevergeefs zoeken in Parijs; deze bevinden zich namelijk buiten de stad. Over het algemeen wordt het toeristen afgeraden met de bus te reizen, niet alleen vanwege de drukte in de bussen maar ook vanwege de onduidelijkheid van de overstappunten.

Metro in Parijs

Als je kiest voor het openbaar vervoer, kies dan voor de Metro. Die rijdt veel frequenter en zijn een stuk overzichtelijker. De kaartjes voor het openbaar vervoer in Parijs zijn uniform, dat wil zeggen; je kunt met een kaartje dat je hebt gekocht in de metro, ook de bus nemen. Er zit dus geen verschil in tarief.