Het is lastig om in Parijs een taxi te krijgen en dat terwijl er zo'n 15.000 rondrijden. Men vindt ze bij de grote stations en natuurlijk bij de luchthavens. Verder zijn er zo'n 470 taxi-standplaatsen die allemaal bij de belangrijkste wegen in de buurt zijn. Je kunt natuurlijk ook de hand op steken langs de weg. Als het taxibord op de taxi is verlicht, wil dit zeggen dat hij vrij is. De prijzen van de Parijse taxi zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Tevens is er een tarievensysteem ingevoerd.

Tarieven taxi in Parijs

Tarief A: Men is €0,60 kwijt per gereden km voor ritjes in Parijs tussen 07.00 en 19.00, behalve op zondag en tijdens de vakanties.

Tarief B: Men is € 1,00 kwijt per gereden km voor ritjes in Parijs tussen 19.00 en 07.00, behalve op zondag en tijdens de vakanties. Dit tarief geldt ook voor ritten naar een bestemming buiten Parijs zoals naar de luchthavens of naar de buitenwiken.

Tarief C: Men is € 1,20 kwijt per gereden km naar bestemmingen buiten Parijs. Dit tarief geldt voor de uren van 19.00 tot 07.00.

Handige tips

Houdt geen taxi aan die vlakbij een taxistandplaats voorbij rijdt. De taxi's die op de standplaats staan hebben voorrang boven andere taxi's tot 50 meter voorbij de standplaats. Verder moet je in de eerste taxi stappen die staat te wachten bij de standplaats. Verder is het normaal dat men de bestuurder een tip geeft van ongeveer 10% van de ritprijs. Het wordt op prijs gesteld de taxi te betalen met cash geld, maar in enkele kan men ook betalen met een creditcard. Dit staat dan aangegeven op de taxiruit.