Parkeren almere
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Almere. Gratis tips
Parkeren in Almere is op de meeste plekken betaald. Er zijn heel veel parkeermogelijkheden. Parkeren op straat is duurder dan parkeren in een parkeergarage. Wij zetten de mogelijkheden voor parkeren in Almere voor u op een rijtje. Het centrum van Almere Stad bestaat uit een ‘bovenwereld’ bestaande uit een uitgestrekt winkelgebied en een ‘benedenwereld’ met vier mooie parkeergarages.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Almere Centrum kunt parkeren vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages in Almere.
goedkope parkeergarage Bekijk hier de goedkope ParkBee parkeergarage in Almere.

Tijden betaald parkeren in Almere Stad

In het centrum van Almere geldt betaald parkeren op :
maandag t/m zaterdag van 07.00-24.00 uur
zondags van 12.00-24.00 uur

Betaald parkeren in Almere Buiten

In het Almere Buiten geldt betaald parkeren op :
maandag t/m zaterdag van 08.00-22.00 uur en zondags van 12.00-17.00 uur

Parkeertarief op straat in Almere

Waar parkeren?
Parkeertarief 2018
Almere stad
2,- per uur
Almere Buiten
1,60 per uur


Tip voor langer parkeren

parkeertip almere
Wilt u langer dan 1 uur parkeren kies dan voor de parkeerterreinen hennepveld en Koolzaadveld of de parkeergarages in Almere. Het tarief bedraagt € 0.50 per 15 minuten (€ 2,00 p.uur), max dagtarief € 9,50.

Parkeergarages Almere

parkeergarages Almere
In het centrumgebied van Almere vindt u vele parkeergarages. Vele parkeergarages hebben een speciaal dagtarief terwijl sommige parkeergarages werken met een speciaal avondtarief. Parkeren in een parkeergarage is in Almere eigenlijk altijd goedkoper dan op straat.
Parkeergarages Almere
parkeertarieven Almere

P+R Terreinen

De gemeente Almere werkt mee aan een betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Met een aantal partners waaronder de provincie Flevoland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam werkt zij samen aan een betere bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer. Daarom heeft de gemeente een aantal GRATIS P+R terreinen bij de stations in de buitenwijken van almere. In Almere zijn inmiddels vijf P+R-terreinen.

Openbaar vervoer

Bij deze P+R-terreinen kunnen automobilisten parkeren bij bus- en/of treinstations, vanwaar zij makkelijk kunnen overstappen op het openbaar vervoer. Dit levert minder files op.

P+R Almere Muziekwijk

P+R-terrein Almere Muziekwijk heeft 150 parkeerplaatsen en ligt aan de noordkant van treinstation Muziekwijk. Het P+R-terrein ligt niet in de nabijheid van grote ontsluitingswegen. Per fiets, lopend of met één van de 6 MAXX-lijnen is het station prima bereikbaar.

P+R Het Oor Almere

P+R-terrein 't Oor heeft 100 parkeerplaatsen, maar dit aantal wordt in de toekomst verder uitgebreid. Via afslag 4 (Almere Haven) van de A6 is het parkeerterrein 't Oor gemakkelijk bereikbaar. Het parkeerterrein ligt naast het busstation.

P+R Almere Oostvaarders

P+R terrein Oostvaarders heeft 140 parkeerplaatsen en ligt aan de noordkant van station Oostvaarders. De parkeerplaats is vanaf de A6 te bereiken via afslag 8 (Almere Buiten Oost via de Buitenring) en 7 (Almere Buiten via de Spectrumdreef).

Parkeren Gehandicapten

Parkeren voor gehandicapten is gratis mits gebruik wordt gemaakt van een geldige gehandicaptenkaart

Parkeervergunning

Wanneer u wilt parkeren in het gebied waar betaald parkeren van kracht is, kunt u een parkeervergunning aanvragen. In drie gevallen komt u in aanmerking voor een persoonlijke parkeervergunning:

Situatie A: U woont in het gebied waar betaald parkeren geldt. Per huishouden wordt maximaal één vergunning verleend.

Situatie B: U werkt in het gebied waar betaald parkeren geldt. U moet dan wel kunnen aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is om in dat gebied een motorvoertuig te parkeren. Per adres worden maximaal twee vergunningen verleend.

Situatie C: U woont of werkt in het gebied maar u hebt al het maximaal aantal vergunningen of u kunt niet aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is in het gebied een motorvoertuig te parkeren.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.