Parkeren almere
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Almere. Gratis tips
Parkeren in Almere is op de meeste plekken betaald. Er zijn heel veel parkeermogelijkheden. Parkeren op straat is duurder dan parkeren in een parkeergarage. Wij zetten de mogelijkheden voor parkeren in Almere voor u op een rijtje. Het centrum van Almere Stad bestaat uit een ‘bovenwereld’ bestaande uit een uitgestrekt winkelgebied en een ‘benedenwereld’ met vier mooie parkeergarages.

Parkeertarief Almere

Waar parkeren?
Tijdstip
Parkeertarief 2024
Almere Stad
Ma t/m za 07 - 24 uur
Zondag 12 - 24 uur
€ 3,41 per uur
Max € 21,75 per dag
Almere Buiten
Ma t/m za 08 - 22 uur
Zondag 12 - 17 uur
€ 1,95 per uur
Max € 2,- per dag
Almere Stad Schilwijken
Ma t/m woe 08 - 22 uur
Do t/m za 09 - 24 uur
Zondag 12 - 17 uur
€ 1,09 per uur
Max € 5,70 per dag

Onze Tip: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage in Almere!

parkeertip redactie
goedkoop parkeren almere
Goedkoop parkeren in Almere is wel degelijk mogelijk!
Onze aanrader is ParkBee De Landdrost. Deze parkeergarage ligt vlakbij het Flevoziekenhuis en is supervoordelig en lekker centraal gelegen..
Wel even van te voren reserveren!
Bekijk deze goedkope parkeergarage
tip parkeren almere

Tip voor langer parkeren

Wilt u langer dan 1 uur parkeren kies dan voor de parkeerterreinen hennepveld en Koolzaadveld of de parkeergarages in Almere.

Parkeergarages Almere

parkeergarages almere
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Almere
In het centrumgebied van Almere vindt u vele parkeergarages. Vele parkeergarages hebben een speciaal dagtarief terwijl sommige parkeergarages werken met een speciaal avondtarief. Parkeren in een parkeergarage is in Almere eigenlijk altijd goedkoper dan op straat.
Parkeergarages Almere

P+R Terreinen Almere = Gratis Parkeren

P+R almere transferium parkeren
De gemeente Almere werkt mee aan een betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Met een aantal partners waaronder de provincie Flevoland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam werkt zij samen aan een betere bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer. Daarom heeft de gemeente een aantal GRATIS P+R terreinen bij de stations in de buitenwijken van almere. In Almere zijn inmiddels vijf P+R-terreinen.

Openbaar vervoer

Bij deze P+R-terreinen kunnen automobilisten parkeren bij bus- en/of treinstations, vanwaar zij makkelijk kunnen overstappen op het openbaar vervoer. Dit levert minder files op.

Plattegrond Parkeerzones en Parkeertarieven Gemeente Almere

parkeerzones Almere
parkeerzones Almere
Almere heeft diverse parkeerzones. De gemeente Almere heeft een plattegrond beschikbaar met hierop alle parkeerzones. Op de parkeerplattegrond vindt u de verschillende parkeertarieven in de verschillende wijken en straten.
Bekijk de plattegrond van de gemeente Almere

Parkeren Gehandicapten

parkeertarieven Almere
Parkeren voor gehandicapten is gratis mits gebruik wordt gemaakt van een geldige gehandicaptenkaart

Parkeervergunning

Wanneer u wilt parkeren in het gebied waar betaald parkeren van kracht is, kunt u een parkeervergunning aanvragen. In drie gevallen komt u in aanmerking voor een persoonlijke parkeervergunning:

Situatie A: U woont in het gebied waar betaald parkeren geldt. Per huishouden wordt maximaal één vergunning verleend.

Situatie B: U werkt in het gebied waar betaald parkeren geldt. U moet dan wel kunnen aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is om in dat gebied een motorvoertuig te parkeren. Per adres worden maximaal twee vergunningen verleend.

Situatie C: U woont of werkt in het gebied maar u hebt al het maximaal aantal vergunningen of u kunt niet aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is in het gebied een motorvoertuig te parkeren.