Parkeren almere
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Almere. Gratis tips
Parkeren in Almere is op de meeste plekken betaald. Er zijn heel veel parkeermogelijkheden. Parkeren op straat is duurder dan parkeren in een parkeergarage. Wij zetten de mogelijkheden voor parkeren in Almere voor u op een rijtje. Het centrum van Almere Stad bestaat uit een ‘bovenwereld’ bestaande uit een uitgestrekt winkelgebied en een ‘benedenwereld’ met vier mooie parkeergarages.

Tijden betaald parkeren op straat in Almere Stad (Centrum)

🚗 Betaald parkeren op straat: maandag t/m zaterdag van 07.00-24.00 uur zondags van 12.00-24.00 uur

Nieuw: Gaiyo Dé Gratis Parkeerapp.

gratis parkeren app
Géén transactiekosten & géén abonnement.
Eén app voor al je vervoer.
Download de app nu direct

Betaald parkeren in Almere Buiten

In het Almere Buiten geldt betaald parkeren op :
maandag t/m zaterdag van 08.00-22.00 uur en zondags van 12.00-17.00 uur

Parkeertarief op straat in Almere

Waar parkeren?
Parkeertarief 2021
Almere stad
eerste uur € 0,27
daarna € 2,66/uur
max. € 18,52/dag
Almere Buiten
€ 0,41/15 minuten
max. € 2,04/dagTip voor langer parkeren

parkeertip almere
Wilt u langer dan 1 uur parkeren kies dan voor de parkeerterreinen hennepveld en Koolzaadveld of de parkeergarages in Almere.

Parkeergarages Almere

parkeergarages almere
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Almere
In het centrumgebied van Almere vindt u vele parkeergarages. Vele parkeergarages hebben een speciaal dagtarief terwijl sommige parkeergarages werken met een speciaal avondtarief. Parkeren in een parkeergarage is in Almere eigenlijk altijd goedkoper dan op straat.
Parkeergarages Almere
parkeertarieven Almere

P+R Terreinen

De gemeente Almere werkt mee aan een betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Met een aantal partners waaronder de provincie Flevoland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam werkt zij samen aan een betere bereikbaarheid via de weg en het openbaar vervoer. Daarom heeft de gemeente een aantal GRATIS P+R terreinen bij de stations in de buitenwijken van almere. In Almere zijn inmiddels vijf P+R-terreinen.

Openbaar vervoer

Bij deze P+R-terreinen kunnen automobilisten parkeren bij bus- en/of treinstations, vanwaar zij makkelijk kunnen overstappen op het openbaar vervoer. Dit levert minder files op.

Parkeren Gehandicapten

Parkeren voor gehandicapten is gratis mits gebruik wordt gemaakt van een geldige gehandicaptenkaart

Parkeervergunning

Wanneer u wilt parkeren in het gebied waar betaald parkeren van kracht is, kunt u een parkeervergunning aanvragen. In drie gevallen komt u in aanmerking voor een persoonlijke parkeervergunning:

Situatie A: U woont in het gebied waar betaald parkeren geldt. Per huishouden wordt maximaal één vergunning verleend.

Situatie B: U werkt in het gebied waar betaald parkeren geldt. U moet dan wel kunnen aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is om in dat gebied een motorvoertuig te parkeren. Per adres worden maximaal twee vergunningen verleend.

Situatie C: U woont of werkt in het gebied maar u hebt al het maximaal aantal vergunningen of u kunt niet aantonen dat het voor de uitoefening van uw beroep noodzakelijk is in het gebied een motorvoertuig te parkeren.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.