parkeren amersfoort
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Amersfoort. Gratis tips
Amersfoort is prima te bereiken met de auto. U kunt er op straat parkeren, maar de parkeergarages zijn veel goedkoper. Let er verder op dat in sommige parkeerzones in Amersfoort een maximale parkeerduur geldt.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Amersfoort kunt parkeren vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages in Amersfoort.
goedkope parkeergarage Bekijk hier alle goedkope ParkBee parkeergarages in Amersfoort.

Parkeren op straat in Amersfoort Centrum

In Amersfoort moet u rekening houden met een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen op straat. Boevndien zijn de parkeertarieven hoger dan in de parkeergarages. Het winkelcentrum van Amersfoort is na 11.00 uur autoluwe, dus niet meer toegankelijk met de auto. Alleen bewoners met kunnen een ontheffing aanvragen.

Tijden Betaald Parkeren Amersfoort Centrum

In het centrum van Amersfoort (Zone A) geldt betaald parkeren op
maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 22.00 uur
zondag van 12.00 uur tot 17.00
De straten met betaald parkeren staan duidelijk aangegeven met borden. Er zijn plaatsen voor maximaal 1 en maximaal 4 uur. Rond het centrum moet u betalen op maandag t/m zaterdag van 09.00-22.00 uur en op zondag van 12 tot 17.00 uur. Er zijn uitzonderingen zoals bijvoorbeeld het stationsplein en de Nieuwe Poort en dagparkeeerterrein Oliemolenhof waar langer betaald parkeren geldt. Naast betaald parkeren op straat zijn er in en nabij het centrum ook 12 parkeergarages.

Parkeerzones Amersfoort

Parkeertarieven Amersfoort

Waar parkeren?
Parkeertarief 2018
Amersfoort Centrum A-Zones
2,65 per uur
Amersfoort Centrum B-Zones
2,- per uur

LET OP: Rondom het station van Amersfoort betaalt u al vanaf 8 uur en zondag vanaf 9 uur. Bij de Hooglandseweg-Zuid zijn de betaald parkeertijden maandag t/m zaterdag 09.00-20.30 uur

Tarieven B Zones

In de B-zones is het betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 20.30 uur en op zondag van 12.00 t/m 17.00 uur . Maximaal 1 uur € 2,00 per uur
Maximaal 4 uur € 1,35 per uur
Dagparkeerplaats € 1,35 per uur
Maximaal dagtarief €7,25 per dag

Let op: afwijkende tijden op:
Piet Mondriaanplein en Piet Mondriaanlaan: maandag t/m zaterdag van 08.00-22.00 uur en op zondag van 09.00-22.00 uur. Dagparkeerterreinen: van 9.00 tot 22.00 uur.
parkeren Amersfoort

Gratis Parkeren op Zondag

U kunt in het centrum tot 12 uur gratis parkeren. Daarna is het betaald!

Parkeren bij Station Amersfoort

U betaalt bij het station al vanaf 8 uur 's ochtends! Tot 22 uur in de avond.

Blauwe zones

Buiten het betaald-parkerengebied zijn op een aantal plaatsen in de stad blauwe zones. Hier kunt u met een parkeerschijf gratis parkeren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld maximaal 2 uur.
De blauwe zones vindt u bij:
Leusderweg (tussen Frans Halslaan en Daltonstraat/Van Campenstraat)
Euterpeplein
Zielhorsterweg ter hoogte van NS-station Schothorst
Albert Schweitzersingel ter hoogte van de bibliotheek

Parkeergarages - parkeerterreinen

In de parkeergarages van het centrum van Amersfoort kunt u parkeren voor een tarief van € 2,40 tot 3,00 per uur. De dagtarieven kunnen dus per parkeergarage verschillen. Bijna alle parkeergarages zijn tot 24 uur per dag geopend. Buiten het centrumgebied zijn de garages iets goedkoper : € 1,00 tot 2,30 per uur.
Bekijk alle parkeergarages in Amersfoort

Goedkoop parkeren

In Amersfoort zijn er P+R-terreinen vlakbij NS-stations. U kunt uw auto parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Er zijn drie locaties in Amersfoort:

Barchman Wuytierslaan (voorkant NS-station Amersfoort)
P. Mondriaanplein (achterkant NS-station Amersfoort)
Station Amersfoort Schothorst

Korting

Reist u van of naar P+R met de trein, dan kunt u de hele dag op het terrein parkeren voor een voordelig dagtarief. Alleen op vertoon van een geldig treinkaartje of abonnement. Als u uw auto meerdere dagen parkeert, geldt de korting voor alle dagen. Het P+R-terrein bij Amersfoort Schothorst is gratis toegankelijk.

Gratis Parkeren voor gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort gratis geparkeerd worden op de parkeerplaatsen in alle vergunningzones, op parkeerplaatsen voor gehandicapten en op betaalde parkeerplekken. In de parkeergarages dient u WEL te betalen.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.