parkeren amersfoort
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Amersfoort. Gratis tips
Amersfoort is prima te bereiken met de auto. U kunt er op straat parkeren, maar de parkeergarages zijn veel goedkoper. Let er verder op dat in sommige parkeerzones in Amersfoort een maximale parkeerduur geldt.

Tijden betaald parkeren op straat in Amersfoort Centrum

Parkeertarieven Amersfoort Centrum

Wanneer parkeren?
Parkeertarief 2023
maandag - vrijdag 09 - 22 uur
€ 2,95 per uur
Max 2 uur
zaterdag 09 - 22 uur
€ 3,35 per uur
Max 4 uur
Zondag 12 - 17 uur
€ 2,95 per uur
Max 2 uur

Let op! Rondom het station gelden afwijkende parkeeertijden.
De straten met betaald parkeren staan duidelijk aangegeven met borden. Er zijn plaatsen voor maximaal 2 en maximaal 4 uur.

Parkeren op straat in Amersfoort Centrum

In Amersfoort moet u rekening houden met een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen op straat. Bovendien zijn de parkeertarieven hoger dan in de parkeergarages. Het winkelcentrum van Amersfoort is na 11.00 uur autoluw, dus niet meer toegankelijk met de auto. Alleen bewoners met kunnen een ontheffing aanvragen.

Blauwe zones

Buiten het betaald-parkerengebied zijn op een aantal plaatsen in de stad blauwe zones. Hier kunt u met een parkeerschijf gratis parkeren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld maximaal 2 uur.

Parkeergarages - parkeerterreinen Amersfoort

parkeergarages amersfoort
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Amersfoort
In de parkeergarages van het centrum van Amersfoort kunt u parkeren voor een vrij goed tarief. Let wel op dat de tarieven in de parkeergarages onderling flink kunnen verschillen!
Bekijk alle parkeergarages in Amersfoort

Goedkoop parkeren

P+R amersfoort transferium parkeren
In Amersfoort zijn er P+R-terreinen vlakbij NS-stations. U kunt uw auto parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Er zijn drie locaties in Amersfoort:

Barchman Wuytierslaan (voorkant NS-station Amersfoort)
P. Mondriaanplein (achterkant NS-station Amersfoort)
Station Amersfoort Schothorst

Korting

Reist u van of naar P+R met de trein, dan kunt u de hele dag op het terrein parkeren voor een voordelig dagtarief. Alleen op vertoon van een geldig treinkaartje of abonnement. Als u uw auto meerdere dagen parkeert, geldt de korting voor alle dagen. Het P+R-terrein bij Amersfoort Schothorst is gratis toegankelijk.

Gratis Parkeren voor gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort gratis geparkeerd worden op de parkeerplaatsen in alle vergunningzones, op parkeerplaatsen voor gehandicapten en op betaalde parkeerplekken. In de parkeergarages dient u WEL te betalen.