parkeren apeldoorn
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Apeldoorn. Gratis tips
Apeldoorn is een geweldige plaats op de Veluwe. Maar kunt u er ook goed met de auto komen? Aantrekkelijk toeristische bestemmingen zijn Paleis het Loo, de Apenheul, de Echoput en schouwburg Orpheus. Parkeren op straat in Apeldoorn Centrum is duurder dan parkeren in parkeergarages.

Betaald parkeren in Apeldoorn

In Apeldoorn geldt betaald parkeren op alle dagen van de week. Er is genoeg parkeercapaciteit op straat en in parkeergarages. Parkeren op straat is vaak iets duurder

Parkeertarief Apeldoorn

Waar parkeren?
Parkeertijden
Parkeertarief 2024
Apeldoorn Centrum
ma t/m za 8 - 18 uur
koopavond (do) tot 21 uur
koopzondag 12 - 18 uur
€ 3,56 per uur
Apeldoorn Zone Rand
ma t/m za 8 - 18 uur
koopavond tot 21 uur
koopzondag 12 - 18 uur
€ 3,06 per uur
De maximale parkeerduur in Apeldoorn Centrum is 2 uur.

Parkeergarages Apeldoorn

parkeergarages apeldoorn
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Apeldoorn
De parkeergarages in Apeldoorn zijn goedkoper dan parkeren op straat. Apeldoorn heeft vele parkeergarages en parkeerterreinen. Sommige parkeergarages hebben voordelige dagtarieven.
Wij hebben voor u een overzicht van alle parkeergarages in Apeldoorn

Plattegrond Parkeerzones en Parkeertarieven Gemeente Apeldoorn

parkeerzones Apeldoorn
parkeerzones Apeldoorn
Apeldoorn heeft diverse parkeerzones. De gemeente Apeldoorn heeft een plattegrond beschikbaar met hierop alle parkeerzones voor vergunninghouders. Op de parkeerplattegrond vindt u de verschillende parkeertarieven in de verschillende wijken en straten.
Bekijk de plattegrond van de gemeente Apeldoorn

Goedkoop parkeren? Kies een P+R locatie bij Apeldoorn

Helaas heeft Apeldoorn nog geen P+R locaties. Wel zijn er een aantal stations waar u gratis kunt parkeren. Lees verder op P+R Transferium Apeldoorn

Parkeervergunning

Zowel bewoners als bedrijven in Apeldoorn kunnen een parkeervergunning aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op de site van de Gemeente Apeldoorn

Gratis parkeren in Apeldoorn

In Apeldoorn geldt gratis parkeren worden op de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag. Check voor de zekerheid altijd de parkeerautomaat.

Parkeren voor Bezoekers

Woont u in Apeldoorn in een gebied waar betaald parkeren of parkeervergunningen gelden? Er bestaat via de Gemeente Apeldoorn een oplossing voor uw bezoekwer. Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden. Er geldt in de binnenstad van Apeldoorneen maximum van 250 bezoekersuren per jaar.

Parkeren voor gehandicapten

Met een Europese of gemeentelijke gehandicaptenparkeerkaart kunt u gratis parkeren in Apeldoorn in de daarvoor beschikbare gebieden. Plaats de kaart goed zichtbaar achter de voorruit van uw auto en de parkeerkaart dient op uw naam te staan. U kunt in Apeldoorn gratis parkeren op alle parkeerplaatsen zonder slagboom.