parkeren rotterdam De gemeente Rotterdam werkt hard aan een bereikbare stad. Eén op de drie bewoners van Rotterdam heeft een auto en veel bezoekers komen met de auto. Iedereen parkeert het liefst gratis zo dicht mogelijk bij de plek van bestemming.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Rotterdam Centrum kunt parkeren vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages op toplocaties in Rotterdam.
goedkope parkeergarage Bekijk hier alle goedkope ParkBee parkeergarages in Rotterdam.

Parkeren Rotterdam

Rotterdam zorgt voor een goede parkeerplek voor iedereen. Op drukke plaatsen op straat, en voor gebruik van parkeergarages, moet worden betaald. Hoe drukker de straat, hoe hoger het tarief van de parkeerautomaat.

Parkeren Rotterdam

Parkeertarief Rotterdam

Parkeren op straat in het centrum van Rotterdam: € 0,50 per 9 min (€ 3,33 per uur).
In het centrumgebied van Rotterdam geldt betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09.00-23.00 uur en op zondagen en feestdagen van 12.00-23.00 uur Parkeertarief parkeergarages tot ongeveer : € 4,00 per uur. Let op er zijn verschillende zones in Rotterdam!

Parkeerzones Rotterdam

parkeren parkeerzones rotterdam
In Rotterdam zijn er verschillende parkeertarieven.
Zone 1 een tarief van € 3,33 per uur (€ 0,50 per 9 minuten)
Zone 2 een tarief van € 2,50 per uur (€ 0,50 per 12 minuten).
Buiten het centrumgebied kost een uur parkeren € 1,67 (€ 0,50 per 18 minuten).

Parkeren op P+R-terreinen

De meest voordelige van parkeren is op een Park + Ride-terrein. U kunt hier gratis parkeren als u met uw OV-kaart verder reist naar het centrum. Maar let op, niet alle P+R terreinen in Rotterdam zijn gratis! Vanaf 1 januari 2015 betaalt u 2 euro voor parkeren op P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom in combinatie met openbaar vervoer. U betaalt dit bedrag wanneer u heeft gereisd met een OV-chipkaart, en binnen één uur na uitchecken een uitrijkaart koopt bij de parkeerautomaat.
Bekijk alle P+R terreinen in Rotterdam Alle P+R-terreinen liggen gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer naar de stad.

Parkeergarages

Rotterdam heeft vele parkeergarages. Parkeren in een garage is vaak goedkoper dan parkeren op straat. Het parkeerverwijssysteem leidt u naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats in een garage. In het weekeinde is de toeloop op de garages groot waardoor u moeilijk een plaatsje kunt vinden. Het parkeertarief tot € 4,00 p.uur en tot € 30.00 voor een etmaal.

Parkeren op straat

Parkeert u de auto op straat, houd er dan rekening mee dat in de hele binnenstad en op andere drukke plaatsen betaald parkeren geldt.
Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Rotterdam is goed geregeld: trams, bussen en de metro sluiten op elkaar aan. De dienstregelingen en actuele informatie zijn te vinden bij de aanbieders in Rotterdam.

Leuk alternatief om te parkeren

Een dagje naar Rotterdam? Neem de ferry vanuit Ridderkerk! Deze boot brengt U voor ongeveer 8,- euro (retour) per persoon naar het centrum van Rotterdam. De ferry van Rotterdam gaat naar Ridderkerk, Krimpen aan de IJssel, Alblasserdam, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Dordrecht.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.