parkeren egmondaanzee Parkeren in Egmond aan Zee? Dat is goed mogelijk. Er zijn parkeerplaatsenop de Noord en Zuid Boulevard.

Tijden betaald parkeren op straat in Egmond aan zee

🚗 Betaald parkeren op straat: 1 maart t/m 1 november, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur

Bereikbaar Egmond

Egmond aan zee is bereikbaar via de Egmonderstraatweg. Dit is de enige route naar het dorp. Dat houdt in dat de Egmonderstraatweg op dagen met topdrukte overvol is en er al gauw een file staat richting het dorp. Een parkeerplaats is dan ook moeilijk te vinden. Wij adviseren u gebruik te maken van de grote parkeerplaatsen op de Noord en Zuid Boulevard of van het particuliere terrein van de vroegere speeltuin de Egmonden direct bij binnenkomst van Egmond.

NIEUW: Slimme P+R Hubs in Egmond

goedkoop parkeren rotterdam
grats tip
Egmond heeft een aantal P+R Hubs. Je kunt hier bijvoorbeeld heel goedkoop parkeren helemaal als je ook een huurfiets reserveert.

Onze Tip: Een parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp van Gaiyo betaal je alleen de parkeertijd.
Géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.
Wat ons betreft een aanrader!

Parkeertarief Egmond aan Zee

Waar parkeren?
Parkeertarief 2022
Per uur
€ 1,95 per uur
Maximale dagtarief
€ 12,-
In de andere delen van Egmond is parkeren gratis. Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Parkeren bij hotels

De meeste hotels en pensions hebben voor hun gasten een parkeerontheffing. Deze ontheffing geldt echter niet voor de gebieden met kort betaald parkeren (zone A).

Parkeren met de gehandicaptenparkeerkaart

In Egmond mag je met je (Europese) gehandicaptenparkeerkaart overal gratis parkeren, dus zowel op gehandicaptenparkeerplaatsen als op andere openbare (betaald) parkeerplaatsen, met uitzondering van zone A. In zone A kun je met de gehandicaptenparkeerkaart en parkeerschijf maximaal 1,5 uur gratis parkeren.
Zone A is het gebied in het centrum van Egmond aan Zee, in en rondom de Voorstraat (de winkelstraat).

Gratis parkeren in Egmond

In Egmond aan Zee kun je van 1 november tot en met 29 februari gratis parkeren. In Egmond-Binnen is parkeren gratis bij de entree van het duingebied. Vanaf deze plek wandel je snel en gemakkelijk naar het strand.