parkeren den helder
parkeren denhelder
Parkeren in Den Helder is meestal gratis. Den Helder heeft een 7 km schoon breed strand en duinen. Ieder jaar is er een strandspektakel met sportieve activiteiten, optredens van artiesten en een luchtshow van de luchtmacht.

Parkeren in Den Helder

Sinds maar 2015 streeft het gemeentebestuur tot volledige afschaffing van betaald parkeren. De eerste stap is gezet met het kosteloos parkeren in de parkeergarages.

Betaald parkeren in Den Helder

Tijden betaald parkeren op straat in Den Helder

🚗 Betaald parkeren op straat: Afgeschaft!

Blauwe zones Den Helder

In een blauwe zone kunt u maximaal 3 uur parkeren, van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur. U moet dan gebruik maken van een parkeerschijf. Buiten deze tijden kunt u onbeperkt en gratis parkeren in de blauwe zones.

Parkeergarages Den Helder

Koninckshoek - Koningdwarsstraat 6 - 1781 LC
parkeergarage Palmplein - Spoorstraat 128 - 1781 JJ Den Helder

Parkeren Veerboot Den Helder-Texel

Als u met de boot naar Texel gaat en uw auto in Den Helder achter wilt laten dan kunt u op het parkeerterrein naast de terminal gratis parkeren. Volg de borden 'P Texel', 'Afhalen + Wegbrengen'. Als het terrein vol is kunt u ook terecht in de directe omgeving zoals op de gratis parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid.

P+R parking NS station Den Helder

Op de Waterkeringsweg + Burg. Ritmeesterweg in Den Helder Zuid kunt u uw auto parkeren. Het parkeren bij station Den Helder Zuid is geheel gratis.

Parkeren bij het Strand

Bij alle stranden van Den Helder en Julianadorp kunt u gratis Parkeren! Den Helder heeft 3 stranden met het keurmerk Blauwe Vlag (het Internationaal Milieu Keurmerk voor jachthavens en stranden). De stranden hebben een 4 sterrenstatus en staan in de Top 10 van Schoonste Stranden van Nederland.