Amsterdam parkeren Parkeren in Amsterdam? Druk, en duur! Of je nou een dagje naar Amsterdam gaat of wilt parkeren bij Schiphol, de parkeertarieven zijn hoog.Op onze site vindt U echter enkele goedkopere alternatieven.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Amsterdam Centrum kunt parkeren voor € 2,- per uur en €10,- per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages op toplocaties in Amsterdam.
goedkope parkeergarage Bekijk hier alle goedkope ParkBee parkeergarages in Amsterdam.

P+R Parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is duur. Gratis parkeren kan nergens. Toch zijn er een aantal plekken aan de rand van de stad waar u goedkoop een dagje parkeert. Belangrijk is dat u het centrum van Amsterdam bezoekt met het openbaar vervoer. Anders krijgt u géén korting op het parkeertarief/
Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Is dat niet het geval dan betaalt u het officiële, hogere tarief.
parkeertip amsterdam
Als u na 10 uur aankomt op 1 van de P+R Transferia in Amsterdam betaalt u slechts 1 euro per dag! U bent vervolgens met het ov (betaald) zo in Amsterdam! Bekijk alle P+R Parkings in Amsterdam

Tarieven parkeren op straat in Amsterdam

Het tarief van parkeren op straat loopt in Amsterdam op tot € 5 per uur (centrum). U betaalt met pinpas of creditkaart. In de automaat voert u uw kenteken in. Alles gaat dus digitaal. Nog slimmer is om met uw mobiel te betalen. U betaalt dan nooit meer teveel omdat je de exacte parkeertijd betaalt. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Parkeertarief Amsterdam Centrum 2016

Parkeren op straat in het centrum van Amsterdam: € 5.00 per uur.
Het parkeertarief van de parkeergarages in Amsterdam ligt ongeveer gelijk, soms hoger. Toch zijn daar wel grote prijsverschillen.
Parkeertarieven Parkeren Amsterdam

Andere Stadsdelen

In de stadsdelen Oud-Zuid, Oost-Watergraafsmeer en Oud-West dient vier euro per uur betaald te worden. In Zeeburg kost parkeren 3 euro per uur, terwijl in het centrum maar liefst 5 euro per uur moet worden neergeteld.

Plattegrond parkeren Amsterdam

parkeren parkeertarieven amsterdam

Parkeergarages in Amsterdam

Amsterdam kent vele parkeergarages. De tarieven in de parkeergarages zijn ongeveer gelijk aan de tarieven die U op straat betaalt. Grote voordeel is dat er vaak ruimte is en dat u overdekt en bewaakt staat. Wij maakten een overzicht van alle parkeergarages in Amsterdam

Parkeerkaarten - Dagkaarten

In Amsterdam is het mogelijk in de parkeerautomaat een dagkaart te kopen. Met een dagkaart kunt u een dag parkeren in Amsterdam, wat vaak voordeliger is dan losse uren te betalen.

Parkeren op zondag

Parkeren op zondag is in bijna alle stadsdelen gratis. Echter in stadsdeel Amsterdam centrum geldt gewoon betaald parkeren!

Gratis Parkeren

Helaas is het Buikslotermeerplein niet meer gratis.
Openbaar  Vervoer

Parkeren in Diemen

Het parkeerterrein van station Diemen-Zuid is een gratis parkeerterrein van waaruit men per metro of trein naar het Centrum van Amsterdam kan reizen. Op dit parkeerterrein is geen toezicht. Bovendien kan het hier behoorlijk druk zijn.

Openbaar vervoer

In Amsterdam kunt u naar het centrum reizen met de trein, metro, bus en tram. Op de site van het GVB vindt u meer informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam.

Parkeervergunning

Bewoners en bedrijven in Amsterdam kunnen een zogenaamde parkeervergunning aanvragen.

Parkeertip

Theo gaf ons de volgende tip: Gratis parkeren in het Amsterdamse Bos, voor de Bosbaan is een groot parkeerterrein. Op de aangrenzende Amstelveense Weg vindt u het openbaar vervoer.

Conclusie

Amsterdam is druk en duur. Of je nu werkt in Amsterdam of een dagje uitgaat, er moet bijna overal parkeergeld worden betaald. Toch zijn er gelukkig goedkope alternatieven!
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.