parkeren leiden
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Leiden. Gratis tips
Goedkoop parkeren in Leiden lijkt een utopie. De gemeente wil het liefst niet dat er teveel auto's op straat staan. Toch zijn er plekjes te vinden.

Parkeren in Leiden?

Leiden is een oude stad die niet gebouwd en berekend is op grote verkeersstromen. Toch is er voldoende parkeercapaciteit in de stad beschikbaar, in parkeergarages, in belangrijke winkelstraten en op P+R Haagweg.

Let op: parkeren op straat in Leiden

Wie een bezoek brengt aan het centrum van Leiden kan niet meer op straat parkeren. Vanaf 2022 zijn de parkeerplekken op straat vrijwel allemaal bestemd voor vergunninghouders. Bezoekers binnen de singels in Leiden moeten voortaan een plek zoeken in een parkeergarage. Kort parkeren kan nog op daarvoor aangewezen plekken aan de randen van het centrum van Leiden.

Ons advies: Kies voor een parkeergarage

goedkoop parkeren leiden
gratis tip parkeergarage
Parkeren in Leiden is op straat vrijwel onmogelijk. De Gemeente Leiden doet er alles aan om de auto's van bezoekers zoveel mogelijk van de straat te houden.
In 2023 zijn de gebieden verder uitgebreid. Kies daarom voor een parkeergarage.

Parkeertarief Leiden

Waar parkeren?
Tijden betaald parkeren
Parkeertarief 2024
Leiden Centrum overdag A1
ma t/m za 09 - 21 uur
zondag 13 - 23 uur
€ 3,50 per uur
Max 2 uur
Zones Buiten het centrum B1
ma t/m za 09 - 21 uur
zondag 13 - 23 uur
€ 2,80 per uur
Zones Buiten het centrum B2
ma t/m za 09 - 21 uur
zondag 13 - 23 uur
€0,10 per 60 minuten
Vanaf het 3e uur:
€2,80 per 60 minuten.

Onze Tip: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage in Leiden!

parkeertip redactie
goedkoop parkeren leiden
Goedkoop parkeren in Leiden is wel degelijk mogelijk!
Onze aanrader is ParkBeeVerbeekstraat. Dit zijn een parkeerterrein en een parkeergarage die supervoordelig en lekker centraal gelegen zijn.. Wel even van te voren reserveren!
Bekijk deze goedkope parkeerplekken

Parkeren in Leiden

In Leiden geldt betaald parkeren in de binnenstad , in het gebied rond het treinstation en in de wijk Vreewijk. Ruime parkeercapaciteit kunt u vinden op de parkeerterreinen van Kaasmarkt, Lammermarkt, Molen de Valk, Morspoort, Morssingel en Langegracht.

P+R Haagweg Leiden

P+R leiden transferium parkeren
Parkeerterrein Haagweg is het grootste parkeerterrein van Leiden. Het pendelvervoer naar het centrum is gratis, en werkt perfect.
Meer informatie over PR Haagweg

Parkeergarages Leiden

parkeergarages  leiden
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Leiden
Leiden heeft diverse parkeergarages. De tarieven kunnen nogal verschillen.

Andere parkeergarages

De gemeente Leiden heeft afspraken gemaakt met de eigenaren van drie particuliere garages over het openbaar gebruik van deze garages buiten kantooruren. Het gaat om garages van het LUMC en van een aantal bedrijven op het kantorenterrein Schuttersveld. Met de ingebruikname van de drie garages komen er op piekmomenten ca. 2000 parkeerplaatsen bij ten behoeve van bezoekers van de binnenstad.