Parijs is als het ware omsloten door twee luchthavens, te weten Orly en Roissy Charles de Gaulle. Charles de Gaulle is de grootste luchthaven. Vanaf hier vertrekken ook meestal de concordes. De beide luchthavens zijn goed georganiseerd. Aan alles is gedacht zodat je als klant geen klachten kan krijgen.

Verbinding met centrum van Parijs

De informatievoorziening is er goed geregeld. Verder zijn er goede verbindingen met de stad Parijs. Zo rijden er vele bussen en RER-treinen naar Parijs. De parkeermogelijkheden zijn uitstekend; De meeste parkeerterreinen en garages zijn bewaakt door middel van videocamera's.

Cafe's en restaurants op de luchthaven

Op de luchthavens kan je ook terecht voor een hapje en een drankje. Er zijn vele kleine bars maar ook luxe restaurants. Een aantal gebouwen zijn 24 uur per dag geopend. In de tax free shops kan je naar hartelust shoppen, maar hou wel in de gaten wat je maximaal mag meenemen. Informatie hierover kan je vinden bij de sectie Douane. Verder is er veel politie aanwezig op de luchthavens om de reizigers een veilig gevoel te geven. Er zijn goede mogelijkheden om spullen en bagage op te bergen in kluisjes.

Nieuw vliegveld

De Franse regering heeft donderdag 15 november 2001 besloten dat er een derde grote internationale luchthaven komt nabij Parijs. Het vliegveld komt bij Chaulnes, 125 kilometer ten noorden van de Franse hoofdstad. Chaulnes ligt ongeveer veertig kilometer ten oosten van Amiens. En wel pal aan de snelweg A1 (Parijs-Brussel) en het traject van de TGV.