Er zijn enkele grote stations in de omgeving van Parijs.

Gare de L'Est

Hier komen de treinen aan uit het oosten van Frankrijk. Vanaf dit station kan je kaartjes kopen voor bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de landen in Oost-Europa. Dit station is gelegen bij het Place du II Novembre 1918.

Gare du Nord

Vanaf dit station vertrekken de treinen naar Engeland. Men reist dan comfortabel naar het hart van Londen. Hier vertrekken ook treinen naar Nederland en omliggende landen. Dit station bevindt zich aan de Rue de Dunkerque 15.

Gare d'Austerlitz

Op dit station komen en gaan de treinen naar Zuid-Europa. Dit is een heel druk station en er lopen vele zakkenrollers rond. Dus pas goed op je spullen. Dit station is gelegen bij Quai d'Austerlitz 53.

Gare de Lyon

Dit station staat bekend om zijn drukke zomermaanden. Vanaf dit station vertrekken vele mensen naar de Franse Rivièra en het Zuid-Oosten van Frankrijk. Men moet ook hier zijn om door te reizen naar Monaco. Vanaf dit station zijn er ook verbindingen naar de landen rond de Middelandse Zee, zoals Griekenland en Italië. Dit station is gelegen bij Place Louis Armand.

Gare Montparnasse

Op dit station vertrekken en komen de treinen aan uit het westen van Frankrijk. Dit is het minst drukke station. Daardoor is het hier goed te verblijven. Er is ook hier een goede aansluiting te vinden die je naar het centrum van Parijs brengt.