Het centrum van Gent is grotendeels autovrij. De bewoners, taxi's en het openbaar vervoer hebben de prioriteit in de stad. De binnenstad van Gent is relatief klein waardoor alles op loopafstand van elkaar liggen. Wij adviseren u daarom gebruik te maken van de parkeergarages.

Met de trein naar Gent

NS Hispeed biedt treinreizen aan naar Gent. Meer informatie op: Gent met de trein

parkeren Gent

In Gent geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00-24.00 uur. In het centrumgebied kunt u kiezen voor kortparkeren (max 3 uur) of langparkeren (onbeperkt). Kortparkeren geldt tot 19.00 uur, daarna kunt u onbeperkt parkeren. Op loopafstand van het centrum liggen de langparkeerterreinen.

Parkeertarieven Gent

Parkeertarieven straat : tot 19.00 uur € 2.40 p.uur, daarna € 1.20 p.uur. Dagtarief langparkeren € 11.00. Parkeergarages : € 0.50-1.50 per uur.

Parkeergarages

Het centrum van Gent heeft op dit ogenblik negen parkeergarages bijna met 4.700 parkeerplaatsen. Vier hiervan worden beheerd door privé-exploitanten: de parkings Zuid, Kouter, Centerparking en Ketelpoort. De rest wordt geëxploiteerd door het Gents Parkeerbedrijf: de parkings Vrijdagmarkt, Sint-Michiels, Reep en Sint-Pietersplein en het parkeerterrein Belfort. Parkeertarieven tot € 1.50 per uur, max dagtarief tot € 15.00.

P+R parkings Gent

Langparkeren is ook mogelijk op de gratis P+R terreinen met vlot openbaar vervoer naar het stadscentrum.
- P+R Gentbrugge - Land van Rodelaan (Tramlijn 21 en 22)
- P+R Oostakker - Antwerpsesteenweg (Bussen 17 en 18)

Openbaar vervoer

De stad Gent beschikt over een goed uitgebouwd netwerk van treins, trams en bussen.De Lijn biedt op vrijdag- en zaterdagnacht gratis nachtbussen aan die vertrekken om 23.30 uur, 00.15 uur, 1.00 uur, 1.45 uur en 2.30 uur. De bussen vertrekken elke 45 minuten vanuit de Korenmarkt naar verschillende trajecten rond de regio Gent.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.