Parkeren in Hasselt? Er zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages in het centrum. Er zijn zelfs veel mogelijkheden om gratis te parkeren!

Tarieven Parkeren Hasselt 2017

Tarieven (tussen 9:00 en 19:00 uur):
1ste uur: € 1,00
Volgende uren: € 2,00 per uur
Te betalen via de parkeerautomaten of via sms-parkeren
Forfaitair bedrag bij niet-betaling: € 25,00

Parkeren in het centrum van Hasselt

Het gebied binnen en op de Groene Boulevard- is overdag (9-19uur) betaald. Op straat parkeren kost je één euro voor het eerste uur en twee euro voor elk volgend uur. In de omgeving van het station gelden dezelfde tarieven. Je mag hier maximaal twee uur staan

Gratis parkeren

Wil je maar even parkeren in het stadscentrum? Je kan gratis een halfuurtje parkeren. Parkeer je auto op een betalende parkeerplaats. Neem een gratis ticketje ‘Hasselts halfuurtje’ aan de parkeerautomaat en leg het zichtbaar op het dashboard in je auto. Een ticketje om een halfuur gratis te parkeren, haal je aan de parkeerautomaten binnen de Singel (Grote Ring).

P+R Transferium parkeren

Dagparkings zijn Belgische P+R parkeerterreinen. Ze zijn dichtbij het centrum van Hasselt en je kunt er parkeren tegen een speciaal goedkoop tarief. Zo kan je terecht op parking Astrid die je kan bereiken via de Koningin Astridlaan. Parkeren kost er één euro voor 4 uren en twee euro voor een hele dag.

Parkeren Hasselt

In het centrum van Hasselt geldt betaald parkeren op maa t/m zat van 09.00-19.00 uur. Maximale parkeerduur is 1 uur. Het tarief is € 1,00 per uur voor het eerste uur en € 2,- voor de volgende uren. Wilt u langer parkeren dan kunt daarvoor een parkeerticket voor een halve dag kopen (€ 10,00).

Park & Ride

Ook op P+R Alverberg in Hasselt kun je Gratis parkeren, waarna je de bus H8 neemt naar het station en de Grote Markt ma-za 07.00-19.00 uur (niet op zon- en feestdagen)

Parkeergarages Hasselt

In de onderstaande parkeergarages betaal je € 1,- per half uur.

Parking Molenpoort - Kattegatstraat 1 - Hasselt (07.00-01.00 uur)
Parking Dusartplein - Koning Boudewijnlaan 4 - Hasselt
Parking TT - Capucienenstraat - Hasselt( 07.00-01.00 uur)
Parking Ladeuze - Guffenslaan 16 - Hasselt
Parking Luikerpoort - Welvaartstraat - Hasselt (07.00-01.00 uur)

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.