Parkeren aalst Belgie aalst Op bezoek in Aalst. In Aalst geldt in het grootste deel van de Stad Betaald parkeren. Via het parkeergeleidingssysteem zie je bij het binnenrijden van de stad Aalst onmiddellijk op welke parkings er nog plaats vrij is. Om de verkeersstromen te beheersen, wordt per parking één reisweg gesignaleerd.

Parkeren in Aalst

In Aalst is het betaald parkeren.

Parkeertarief Aalst

Welke zone
Tijden
Parkeertarief 2023
Rood (max 2 uur)
ma t/m za 09 - 19 uur
1ste 30 min: gratis
1ste uur: € 2,20
2de uur: € 2,80
Bruin (max 3 uur)
ma t/m za 09 - 19 uur
1ste 30 min: gratis
1ste uur: € 2,20
2de uur: € 2,80
Geel
ma t/m za 09 - 19 uur
1ste uur: gratis
2de - 4de uur: € 2,80
> 4 uur: € 4,50

Gratis Parkeren

Bestuurders kunnen een kwartier gratis parkeren indien ze gebruik maken van de speciale gratis kwartierschijf. Deze parkeerschijf van het 'Aalster kwartier' moet correct en duidelijk zichtbaar aangebracht worden. U kan een dergelijke parkeerschijf aankopen in de parkingshop – Vlaanderenstraat 2 te Aalst - voor 2,00 euro. Het Aalster Kwartier is enkel toegestaan in de betalende zone en niet in de blauwe zone!

Parking Keizershallen en Parking Hoveniersplein:

Wil je langparkeren aan een voordelig tarief? Dan kan je terecht op volgende buurtparkings:
Keizershallen
Hoveniersplein - Carnavalshallen - Bleekveld
Pierre Corneliskaai (tussen de Zwarte Hoekbrug en het viaduct)
Weggevoerdenstraat

Niet betaald? Het halve dagbiljet

Indien u niet betaalt aan de parkeerautomaat kiest u automatisch voor het dag retributietarief van 28,00€. De parkeerwachter schuift dan een retributiebon onder uw ruitenwisser. U dient dit dagbiljet zo snel mogelijk te betalen via overschrijving of contant in de parkingshop.

Station Aalst

In het station Aalst zijn een buffet en een automatische bagagebewaarplaats aanwezig, evenals een gratis fietsenstalling. Er is een parkeerterrein voor betaald parkeren. En er zijn faciliteiten voor reizigers met een beperkte mobiliteit.