Parkeren Antwerpen Een groot deel van Antwerpen centrum is autovrij. Het is dan ook aan te raden om uw auto te parkeren en vervolgens te voet of met het openbaar vervoer verder te gaan. De meeste bezienswaardigheden liggen niet zo ver bij elkaar vandaan en zijn te voet makkelijk bereikbaar.
Wil je parkeren in Antwerpen? Antwerpen heeft verschillende tariefzones. Hoe dichter bij het historische centrum van Antwerpen u parkeert, hoe meer je betaalt voor een parkeerplaats. Op zon- en feestdagen is parkeren op straat gratis.

Handig: Nieuwe parkeerapp zonder transactiekosten

Bij deze nieuwe parkeerapp van Gaiyo betaal je alleen de parkeertijd.
Géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps. Aanrader!

Parkeren Antwerpen

In het centrum van Antwerpen geldt betaald parkeren van 09.00-22.00 uur. De maximale parkeerduur is beperkt tot 3 uur. Buiten het centrumgebied kunt u wel onbeperkt parkeren en ook goedkoper.

Parkeren in Zones in Antwerpen

Antwerpen is onderverdeeld in een aantal parkeerzones:

Parkeertarief Antwerpen

Waar parkeren?
Parkeertarief 2022
Parkeerzone Antwerpen Centrum Rood (max 3 uur)
€2,- voor 1e uur
€3,- voor 2e uur
€5,- voor 3e uur
(maximaal 3 uur parkeren toegestaan)
Parkeerzone Buitenwijken (Groen)
€1,- voor 1e uur
€1,40 voor elk volgend uur
In donkergroene zone € 5,- per 10 uur
Parkeerzone Geel
€ 0,70 per uur
Parkeerzone Roze
Eerste 2 uur gratis
Daarna € 0,70 per uur
3,5€ per 10 uur
Parkeerzone Blauw
2 uur gratis met parkeerschijf
Max 2 uur parkeren

Parkeergarages in Antwerpen

Parkeertarief in parkeergarages in Antwerpen is verschillend
Antwerpen kent een groot aantal parkeergarages, vooral in de buurt van het station en het centrum rondom de Meir en Hopland. In het oude centrum vindt u parkeergarages onder de Groenplaats en de Grote Markt.

Parkeren Antwerpen Centrum Rode Zone

In het centrum van Antwerpen geldt het rode parkeertarief. Je mag in het Centrum van Antwerpen maximaal 3 uur parkeren aan een stijgend tarief.
In de rode zone geldt een minimale onderbreking van 15 minuten tussen 2 parkeersessies.

Groene Zone

In de groene zone geldt betaald parkeren van 9 tot 19 uur uitgezonderd in zones met avondparkeren (bv. Zurenborg, het Zuid, omgeving Lange Lobroekstraat) is het betalend tot 22 uur.

Roze Parkeerzone

In de roze zone heb je dagelijks 1 keer recht op 2 uur gratis parkeren per nummerplaat binnen dezelfde zonecode (AN-nummer).

Gratis parkeren Antwerpen in Blauwe ZOne

Als je aankomt tussen 9 en 19 uur in een blauwe zone moet je als parkeerder de blauwe parkeerschijf plaatsen. Deze parkeerregeling geldt van maandag tot en met zaterdag, tenzij anders aangegeven door extra verkeerssignalisatie. Met uw parkeerschijf kunt u max 2 uur parkeren in de blauwe zones buiten het centrumgebied. Gratis parkeren is ook mogelijk langs de Waalsekaai, Vlaamsekaai, onderdeel van de Scheldekaaien, Desguinlei.

Sportpaleis

Bij het sportpaleis geldt schijfparkeren van maandag tot en met vrijdag tussen 18 en 24 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 24 uur.

Zone Expo

Hier geldt schijfparkeren van maandag tot en met zondag tussen 9 en 19 uur.

P+R Parkings Antwerpen

Gratis zijn ook de P+R parkeerterreinen Blancefloerlaan, Metropolis, Melsele en Keizershoek Merksem. Openbaar vervoer is beschikbaar naar de binnenstad. • P+R Keizershoek Merksem: Tramlijn 3
• P+R Metropolis: Tramlijn 6 en buslijnen 720, 730, 770, 775
• P+R Melsele: Tramlijn 3
• P+R Linkeroever Blancefloerlaan: Tramlijnen 2, 3 en 15

Kerstmarkten

Antwerpen staat bekend om haar kerstmarkten. Meer informatie over: Kerstmarkt Antwerpen

Openbaar vervoer Antwerpen

Omdat Antwerpen geen metronetwerk heeft is de tram de snelste manier om je in het centrum te verplaatsen. Het tramnetwerk beslaat grote delen van de stad, zodoende zijn alle belangrijke bezienswaardigheden goed bereikbaar. De trams rijden in de spits om de 4 tot 6 minuten, je hoeft dus nooit lang te wachten.

Aanbiedingen Antwerpen

Goedkoop Antwerpen heeft leuke aanbiedingen!