Een groot deel van de attractiviteit van Barcelona is te danken aan de vele bezienswaardigheden. Architecten, designfreaks, voetbalfans, kunsthistorici, stedenbouwers – aan iedereen heeft deze zelfbewuste stad aan de Middellandse Zee iets te bieden.

Sagrada Familia

Misschien wel de interessantste bouwplaats ter wereld. Men staat te gapen en is verwonderd over Gaudís geniale waanzin. Dat de kathedraal waarschijnlijk nooit klaar wordt, maakt de belevenis noch heftiger.
Adres: Mallorca 401 Nou Camp FC Barcelona is meer dan een gewoonlijke voetbalvereniging. Het lijkt soms wel of ze het zelfvertrouwen van de hele natie op hun schouder dragen. Ook als u geen voetbalfan bent, moet u hier toch een kijkje nemen. Ten dele vanwege het publiek met zijn grote aandeel aan elegant geklede en ijverig discuterende vrouwen, ten dele omdat het stadion een architectonisch meesterwerk is.
Adres: Avenida Aristides Maillol

Macba

Als u het straatlawaai even wilt verlaten is het museum voor moderne kunst een goede plek om stilte te vinden en op adem te komen.
Adres: Placa dels Angels

Palau De La Música Catalana

Niet zo knetter als de architectuur van Gaudí, eigenlijk meer representatief voor de Modernisme-stijl, is deze sublieme concertzaal die honderd jaar geleden door Domènech i Montaner is ontworpen. Het paleis van de Catalaanse muziek huldigt niet alleen het muzikale erfgoed van de Catalanen, maar de muziek in het algemeen – en de schoonheid en de kleuren en de vreugde.
Adres: C/ Palau de la Música 4-6 Metro: Urquinaona
Telefoon: +34 932 957 200
Internet: www.palaumusica.org

Santa Maria Del Mar

De mooiste kerk van Barcelona is vermoedelijk het beste voorbeeld van Catalaanse gotiek, zuiverder als algemeen onder gotisch wordt verstaan. Het gevoel van ruimte in deze kerk is geweldig en de luchtigheid wordt nog onderstreept door de slanke pilaren en de bescheiden versiering van de kapellen.
Adres: Plaça Santa Maria 1, Metro: Jaume I

Parc De Collserola

De groene long van de stad. Net achter Barcelona ligt een groene zone van 8.000 hectare – 22 keer zo groot als het Central Park van New York, wordt men hier niet moe te vertellen. Hier vindt u van alles, van pretpark tot luxehotel, maar vooral ook nog ongerepte gebieden om in te wandelen of fietsen. Het park zelf is het eenvoudigst te bereiken met de regiotrein (FGC) vanaf station Catalunya: Neem de trein in richting Terrassa of Sabadell en stap uit in Baixador de Vallvidrera. Van daaruit is het nog maar een korte wandeling tot aan het informatiecentrum van het park, Centre d’Informació.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.