Het parkeren van uw auto in Barcelona kan een probleem zijn. Hoewel het stadscentrum vele parkeermogelijkheden kent zijn de parkeergarages vaak vol of is de ruimte beperkt. U zult merken dat het moeilijk is om een parkeerplaats op straat in het centrum van Barcelona te vinden.

Met de trein naar Barcelona?

Binnenkort meer informatie. Fly Drive Spanje

Parkeren in Barcelona

Parkeren op straat in Barcelona is voor velen een crime. Nauwelijks een plaats te vinden, zeker als u niet wilt dan uw auto door dieven opengebroken wordt. Op straat in Barcelona geldt max 2 uur betaald parkeren op maa t/m vrij van 09.00- 14.00 uur en 16.00-21.00 uur, zaterdags van 09.00-14.00 uur. Het maximale uurtarief voor parkeren in Barcelona is

Parkeertarieven Barcelona

Parkeertarief parkeren op straat : ong. € 3,00 per uur.
Parkeertarieven parkeergarage : € 3.00 p.uur.

Parkeergarages in Barcelona

De meeste Nederlanders geven de voorkeur aan een beveiligde parkeergarage zoals die van B:SM. B:SM is het parkeerbedrijf van Barcelona met tientallen parkeergarages in en rondom het centrum die permanent open zijn. Het gemiddeld tarief van B:SM bedraagt € 3.00 p.uur, etmaaltarief € 40.00.

P+R-parkings Barcelona

Barcelona heeft een uitstekend openbaar vervoer. De metro, bus en taxi brengen u overal tegen lage kosten. Maak daarom gebruik van de P+R parkings aan de rand van de stad. De metro-openingstijden zijn maa t/m vrij en zondags van 05.00-24.00 uur, zaterdags 24 uur open. Een dag parkeren plus metro voor 1 persoon kost € 7,00, 8 dagen € 45,00. Op Placa de les Glories kunt u uw auto parkeren en vervolgens gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor deze dienst betaalt u € 18,40 per dag.

De busterminal van Barcelona Noord heeft een grote faciliteit voor auto parkeren. Tarief € 2,40 per uur tot € 18,40 per dag. U kunt vanaf hier met de bus of de metro verder reizen.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.