Barcelona wemelt van de hotels, maar ook van de toeristen, dus het is niet altijd even makkelijk een goedkope kamer te krijgen. Vooral omdat de echt interessante hotels, onafhankelijk van prijsniveau, door de wat veeleisendere klanten worden gezocht. Plan en boek daarom op tijd.

Exclusieve hotels

Hotel Omm Een van de meest modern-mondaine hotels die Barcelona te bieden heeft. De succesvolle restaurantketen Tragaluz opende zijn eerste hotel eind 2003 – vorig jaar werd het door het Amerikaanse tijdschrift Travel & Leisure tot het beste nieuwe designhotel uitgeroepen. Van de kalme foyer in hout- en steennuances tot de Japans aandoende, met hout beklede pool op het dakterras, de crèmekleurige gelakte wanden van de kamers, de droombadkamers en complete hightechuitrusting: het Omm is een demonstratie van wat er nu modern is.
Adres: C/Rosselló 265
Metro: Diagonaal
Telefoon: +34 934 454 000
Internet: www.hotelomm.es

Prestige Paseo De Gràcia

Minimalistische kamers (mét Bang&Olufsen plasma-tv’s), Japanse tuinen, een loungebar met uitleenbibliotheek en conciërges die insidertips over Barcelona paraat hebben. Het Prestige Paseo de Gràcia doet geloofwaardig gelden het ultimatieve boetiekhotel voor designbewuste gasten te zijn. De ligging kon niet beter voor de shopping-fanaat.
Adres: Passeig de Gràcia 62
Metro: Passeig de Gràcia
Telefoon: +34 932 724 180
Internet: www.prestigepaseodegracia.com

Middenklasse hotels

Hostal Oliva

Goedkoop en populair in een elegant huis uit de 19e eeuw in Barcelona’s hoofdwinkelstraat. Hostal Olivia bestaat al sinds 1931. Schone, doelmatige kamers, sommige gerenoveerd, en vriendelijk personeel. De goedkopere kamers hebben geen eigen badkamer.
Adres: Passeig de Gràcia 32
Telefoon: +34 934 880 162

Hotel Banys Oriental

Trendsetters zitten hier goed. Het hotel huist in een gebouw uit de 19e eeuw, maar de inrichting wijst in de toekomst: monochrome kleuren, Kartell plastic stoelen, zwarte badkamers en strakke lijnen. Het ontbijt wordt geserveerd in Restaurant Parallada. Adres: Carrer Argenteria 37 Telefoon: +34-93-268 8460 Internet: www.hotelbanysorientals.com Nh Duc De La Victòria Een goede keuze voor een weekendreisje als u alleen maar goedkoop wilt overnachten en het geld liever aan shopping en feesten uitgeeft. Adres: Duc de la Victòria 15 Telefoon: +34-93-270 34 10

Goedkope hotels

Hostal La Palmera

Eenvoudig, maar prima gelegen, niet ver van de groentemarkt La Boqueria. De kamers zijn schoon, licht en met La Rambla en de bars van Ravals dichtbij, toch redelijk rustig. Sommige kamers met balkon.
Adres: C/Jerusalem 30
Metro: Liceu
Telefoon: +34 933 170 997

Mur-mar

Netjes, een beetje versleten hier en daar. Appartementenhotel met centrale ligging.
Adres: La Rambia 34
Telefoon: +34-93-318 26 12
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.