Bij Barcelona drie internationale vliegvelden, vliegveld Barcelona, vliegveld Girona en vliegveld Reus. Vliegveld Barcelona (BCN)
Afstand 13 km van Barcelona

Vliegveld Reus (REU)
Afstand 90 km van Barcelona

Girona Airport
Afstand 76 km van Barcelona

Vanuit Nederland vliegen er vele lowcostairlines naar deze bestemmingen, zoals easyjet en ryanair. Houdt u er wel rekening mee dat de afstand van vliegveld Reus en Girona een behoorlijk eind van het centrum van Barcelona zijn. Ook via luchtvaartmaatschappij KLM zijn er regelmatig aanbiedingen van Barcelona vliegtickets.

Treinen vanaf vliegveld Barcelona

Op vliegveld Barcelona vertrekken er ieder half uur treinen. De reis naar Barcelona-Plaça Catalunya duurt 25 minuten en kost ruim 2 euro.
De nieuwe trein lijn 10 neemt je rechtstreeks naar het Estaçio de França treinstation in EL Borne. Een uitkomst die reizen in de richting van de buurten El Borne, Barceloneta, Barrio Gótico, Poble Nou en Eixample Dreta reizen. Het prachtig vormgegeven en relatief rustige station is een welkome afwisseling van de andere, veel drukkere stations van Barcelona. Eenmaal op Estaçio de França aangekomen, zijn er taxi's en bussen aan de voorkant van het station te vinden.

De bus naar het centrum

Om de 15 minuten stopt er voor elke terminal van vliegveld Barcelona een shuttle bus naar Barcelona-Plaça Catalunya. De "Aerobus" brengt u binnen 30 minuten in het oude centrum. Een enkele reis kost EUR 3.75 pp.

Taxi's van vliegveld Barcelona naar het centrum

Deze makkelijke en relatief goedkope manier van transport is een aanrader. Taxi's vanaf het vliegveld naar Barcelona doen er afhankelijk van de verkeersdrukte ongeveer 30 minuten over. De kosten zijn rond de EUR 20-25, plus een extra van EUR 0.90 voor iedere tas of koffer in de kofferbak.

Vliegveld Barcelona Girona

Het vliegveld van Girona is gelegen dichtbij de A7 autoweg. De belangrijkste functie van het vliegveld is te functioneren voor de resorts aan de Costa Brava.

Bus vanaf vliegveld Barcelona Girona

Het Girona vliegveld is ongeveer 150 kilometer van Barcelona verwijderd. De bus naar Barcelona vertrekt om de 35 minuten na iedere aankomst van een Ryan air vlucht. De reistijd naar Barcelona is ongeveer 1 uur en 15 minuten. Kosten zijn voor een enkele reis EUR 11 en EUR 19 voor een retour ticket. Een taxi kost u aanzienlijk meer geld.Vliegveld Barcelona Reus

Een bus gaat regelmatig van het vliegveld naar het station van Reus. De busreis duurt 30 minuten en treinaansluitingen zijn mogelijk vanaf hier naar Barcelona. Deze treinreis zal 90 minuten duren en kost € 5. Taxi´s zijn beschikbaar buiten de terminal en kost € 13 en € 120 naar Reus en Barcelona respectievelijk.

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.