In alle stadsdelen van Barcelona vindt men interessante winkels, maar wij raden u de winkels rond om Placa Catalunya en in Barri Gotic aan. Op Placa Catalunya ligt bijvoorbeeld het gigantische El Corte Ingles - puur winkelgenoegen. Hier is het aanbod groot en hier kunt u bovendien de Spaanse families observeren met kinderen met ronde poppengezichtjes, geïrriteerde papa’s en mama’s met perfect kapsel die alles onder controle hebben.

Shoppingcentre

Tegenover ligt El Triangle, een reusachtig shoppingpaleis met een goede parfumeriezaak en de schoenenwinkel Campers (schoenen uit Mallorca). De Calle Avinyó in Barri Gotic is waarschijnlijk de leukste winkelstraat van Barcelona. Bij Z, de perfecte en geflipte woninginrichtingzaak, kunt u van kitsch tot merkwaardig design alles vinden. Hier liggen ook de zaken Soda, Angel Gimeno met een super assortiment aan trendy hemden en Loft Avignon met vlotte herenmode. Op de Avinyó ligt Szu Zsa met discrete damesmode, ontworpen door een Argentijnse moeder met haar twee dochters.

Markt

In Barri Gotic ligt ook de kleine specerijenwinkel Herborista del Rei, Calle del Vidre 1. Deze winkel bestaat sinds 1823 en is een bijzonder belevenis. Bezoek ook eens La Boqueria, onderweg naar La Rambla. Hier vindt u een fantastisch aanbod aan vis, schelpdieren, kreeftachtigen en meer. Bezoek ook Petràs Fruits del Bosc, de grote paddenstoelexpert van Barcelona. In de Bars El Quim of Pinotxo kunt u verse babyinktvis met knoflook en peterselie proberen met een ijskoude Cava erbij. De wijk El Born is ook een goede buurt voor levensmiddelen. Casa Gispert, C/Sombrerers 23, naast de kerk Santa Maria del Mar, is koffiebrander sinds 1851 – met een houtgestookte oven die nog steeds in gebruik is en in de winkel kan worden bewonderd. Hier worden ook gedroogde noten, fruit, cacao, kruiden en paddenstoelen verkocht. Tot Formatge, Passeig del Born 13, is een van de beste kaaswinkels in Barcelona met een omvangrijk assortiment aan Spaanse en buitenlandse soorten.

Mode winkels

Als u serieus wilt gaan modeshoppen, moet u naar de Passeig de Gràcia, de parallelstraat van La Rambla de Catalunya en de omliggende buurt gaan. Hier vindt u alle grote, internationale modenamen, ook de Spaanse, zoals Adolfo Domínguez, Armand Basi, Groc en de leerspecialist Loewe. Aan economischere alternatieven heerst ook geen gebrek, met name Zara, Mango en Massimo Dutti. Een goede en trendbewuste keus aan designermode vindt u in Noténom, C/Pau Claris 159. Gonzalo Comella, Passeig de Gràcia 6, is een institutie in de modewereld van Barcelona –de winkelketen bestaat al sinds meer dan een eeuw- met een grote selectie designermode.

Vincon

Vinçon, het cultwarenhuis voor woninginrichting ligt ook aan de Passeig de Gràcia (nr. 96). Cult is ook Colmado Quílez in de parallelstraat Rambla de Catalunya 63 –dit is de beroemdste delicatessenwinkel met duizenden conserven, gedroogde levensmiddelen en flessen in rekken die tot aan het plafond reiken. Het assortiment wijn en sterke drank is enorm. U krijgt hier ook vleeswaren en worst en de mannelijk bediening aan de toonbank draagt gestreepte, ambachtelijke schorten.

El Corte Inglés

Deze Spaanse warenhuiskolos is geliefd en gehaat, maar vervult in elk geval wat men ervan mag verwachten: zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk waren aanbieden. Hier krijgt u zowel designermode alsook kleding van het eigen merk in de lagere prijsklasse, er zijn reusachtige afdelingen met parfum en cosmetica, lederwaren in alle prijsklassen, speelgoed, kinderkleding, hobby en handwerk, levensmiddelen en delicatessen, woninginrichting, witgoed, tuinmeubels, een tabakafdeling met rokerskamer... en nog veel meer. Het beste van El Corte Inglés is echter de service. Het personeel is altijd vriendelijk en hulpvaardig, kleding wordt kosteloos en probleemloos ingekort en ingenaaid - en de klant heeft een onbeperkt recht op teruggave met het bonnetje. Zo verkopen ze hier goed.
Adres: Plaça de Catalunya 14; Av. Portal de l’Àngel 19-21;
Avinguda Diagonal 471; Avinguda Diagonal 617
Metro: Catalunya; Urquinaona; Hospital Cínic/FCGMuntaner;

Maria Cristina

Telefoon: +34 933 063 800; +34 933 063 800; + 34 934 934
800; +34 933 667 100

L’illa

Ovaal, door Rafael Moneo ontworpen winkelcentrum met meer dan 130 winkels. Veel internationale ketens, zoals FNAC, Decathlon, Zara, Mango, Benetton, Diesel en Camper. In het souterrain bevindt zich een markt met verse levensmiddelen en de kruidenier Capabro.
Adres: Avinguda Diagonal 545
Metro: Maria Cristina
Telefoon: +34 934 440 000
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.