Een parkeervergunning in Rotterdam aanvragen? Het duurt ongeveer 10 werkdagen voordat u de parkeervergunning thuis ontvangt. Als u de parkeervergunning via internet aanvraagt, heeft u de vergunning binnen 5 werkdagen in huis.

Voorwaarden aanvragen parkeervergunning

Als bewoner kunt u een parkeervergunning aanvragen als:

u in een gebied woont waar betaald parkeren van toepassing is; u in het bevolkingsregister staat ingeschreven op het adres waar u woont;

bij uw woning of wooncomplex geen parkeergelegenheid behoort, of als u op de wachtlijst staat voor een parkeergarage of parkeerterrein bij uw huis - in dit laatste geval komt u in aanmerking voor een tijdelijke vergunning;

het kenteken van de auto of brommobiel op uw naam staat via kentekenregistratie of leaseovereenkomst;

of het kenteken op naam van uw bedrijf staat via kentekenregistratie of leaseovereenkomst èn u in loondienst bent van dit bedrijf.

Maximaal aantal kentekens

U kunt op één parkeervergunning maximaal drie kentekens opgeven. Bij een auto met een niet-Nederlands kenteken kan alleen een tijdelijke parkeervergunning aangevraagd worden.

Wachtlijst

Staat u op de wachtlijst. U kunt een tijdelijke vergunning aanvragen!
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.