parkeren rotterdam
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Rotterdam. Gratis tips
Goedkoop Parkeren in Rotterdam? Dat kan toch niet? Toch zijn er wel goedkope parkeerplekken te vinden. De gemeente Rotterdam werkt hard aan een bereikbare stad. Eén op de drie bewoners van Rotterdam heeft een auto en veel bezoekers komen met de auto. Iedereen parkeert het liefst gratis zo dicht mogelijk bij de plek van bestemming.

Parkeertarieven Rotterdam Centrum

In Rotterdam zijn er verschillende parkeertarieven.
Waar parkeren?
Tijden betaald parkeren
Parkeertarief 2024
Rotterdam Centrum
maa t/m don 09 - 23 uur
vrij en zat 09 - 01 uur
zondag 12 - 23 uur
€ 5,94 per uur
Rotterdam Centrumschil
Afhankelijk van de de wijk
€ 3,- per uur
Rotterdam Buitenwijken
Afhankelijk van de de wijk
€ 2,08 per uur

Actie: Goedkoop parkeren in Rotterdam va € 15.- per dag!

parkeertip redactie
goedkope parkeergarage  kruiskade rotterdam
Interparking Kruiskade is een grote parkeergarage in hartje Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en naast het Hilton Rotterdam.
Reserveer nu je parkeerplaats bij Interparking Kruiskade en parkeer heel goedkoop!
Bekijk deze speciale aanbieding in Rotterdam

Parkeren Rotterdam

Rotterdam zorgt voor een goede parkeerplek voor iedereen. Op drukke plaatsen op straat, en voor gebruik van parkeergarages, moet worden betaald. Hoe drukker de straat, hoe hoger het tarief van de parkeerautomaat.

NIEUW: Slimme P+R Hubs in Rotterdam

gratis tip rotterdam
Rotterdam heeft een aantal nieuwe P+R Hubs. Je kunt hier bijvoorbeeld helemaal gratis parkeren als je ook een huurfiets reserveert. Maar je kunt er ook voor kiezen met het openbaar vervoer verder te reizen. Wij zijn enthousiast!

Parkeren op P+R-terreinen Rotterdam

P+R rotterdam transferium parkeren
De meest voordelige van parkeren is op een Park + Ride-terrein. U kunt hier gratis parkeren als u met uw OV-kaart verder reist naar het centrum. Maar let op, niet alle P+R terreinen in Rotterdam zijn gratis! U betaalt2 euro voor parkeren op P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom in combinatie met openbaar vervoer. U betaalt dit bedrag wanneer u heeft gereisd met een OV-chipkaart, en binnen één uur na uitchecken een uitrijkaart koopt bij de parkeerautomaat.
Bekijk alle P+R terreinen in Rotterdam Alle P+R-terreinen liggen gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer naar de stad.

Parkeergarages Rotterdam

parkeergarages  rotterdam
Klik op de kaart voor alle parkeergarages in Rotterdam
Rotterdam heeft vele parkeergarages. Parkeren in een garage is vaak goedkoper dan parkeren op straat. Het parkeerverwijssysteem leidt u naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats in een garage. In het weekeinde is de toeloop op de garages groot waardoor u moeilijk een plaatsje kunt vinden.

Parkeren op straat

Parkeert u de auto op straat, houd er dan rekening mee dat in de hele binnenstad en op andere drukke plaatsen betaald parkeren geldt.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Rotterdam is goed geregeld: trams, bussen en de metro sluiten op elkaar aan. De dienstregelingen en actuele informatie zijn te vinden bij de aanbieders in Rotterdam.

Leuk alternatief om te parkeren

Een dagje naar Rotterdam? Neem de ferry vanuit Ridderkerk! Deze boot brengt U voor ongeveer 8,- euro (retour) per persoon naar het centrum van Rotterdam. De ferry van Rotterdam gaat naar Ridderkerk, Krimpen aan de IJssel, Alblasserdam, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Dordrecht.