parkeren enkhuizen De historische binnenstad van Enkhuizen, dat dateert uit de 16e eeuwse VOC periode, trekt jaarlijks vele duizenden toeristen. Ook het Zuiderzeemuseum en de haven zijn geliefd bij de bezoekers. In de binnenstad is parkeren voorbehouden aan vergunninghouders.

Betaald parkeren Enkhuizen

In het gebied rond de binnenstad kunnen bezoekers met de blauwe parkeerschijf max 3 uur parkeren in de blauwe zones op maa t/m zat van 10.00-20.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren vrij.

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

Gratis Parkeren in Enkhuizen

U kunt in Enkhuizen goed en gratis parkeren op loopafstand van winkels, horeca en de vele instellingen, wel vaak in een blauwe zone met gebruikmaking van uw parkeerschijf.

Parkeren bij de winkelstraten

Bij de winkelstragen in Enkhuizen zijn een aantal blauwe zones (aangegeven door bebording en blauwe belijning), waar u maximaal 3 uur mag parkeren met gebruik van een blauwe parkeerschijf.

Parkeerterrein AH Molenweg

Op het parkeerterrein bij AH (Molenweg) parkeert u maximaal 2 uur met een blauwe parkeerschijf.

Dirck Chinaplein

Op het Dirck Chinaplein (vlakbij het NS station Enkhuizen) kunt onbeperkt parkeren zonder gebruik van een blauwe parkeerschijf

Station Enkhuizen - Lang Parkeren

Bij het NS-station en bij het Enkhuizerzand kunt u voor onbeperkte tijd parkeren zonder parkeerschijf