parkeren enkhuizen De historische binnenstad van Enkhuizen, dat dateert uit de 16e eeuwse VOC periode, trekt jaarlijks vele duizenden toeristen. Ook het Zuiderzeemuseum en de haven zijn geliefd bij de bezoekers. In de binnenstad is parkeren voorbehouden aan vergunninghouders.

Parkeren in het centrum van Enkhuizen in 2019

In het centrum van Enkhuizen kunt u van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur uitsluitend parkeren met een parkeervergunning in het vergunningengebied of met een parkeerschijf in de blauwe zone. Voor de blauwe zones geldt een maximum parkeertijd van 3 tot 5 uur.

Na 20.00 uur en op zondag kunt u overal in de binnenstad parkeren zonder dat u daarvoor een parkeerschijf of vergunning nodig heeft.

Gratis Parkeren in Enkhuizen

U kunt in Enkhuizen goed en gratis parkeren op loopafstand van winkels, horeca en de vele instellingen, wel vaak in een blauwe zone met gebruikmaking van uw parkeerschijf.

Parkeren bij de winkelstraten

Bij de winkelstragen in Enhuizen zijn een aantal blauwe zones (aangegeven door bebording en blauwe belijning), waar u maximaal 3 uur mag parkeren met gebruik van een blauwe parkeerschijf.

Parkeerterrein AH Molenweg

Op het parkeerterrein bij AH (Molenweg) parkeert u maximaal 2 uur met een blauwe parkeerschijf.

Dirck Chinaplein

Op het Dirck Chinaplein (vlakbij het NS station Enkhuizen) kunt u maximaal 5 uur parkeren met gebruik van een blauwe parkeerschijf

Station Enkhuizen - Lang Parkeren

Bij het NS-station en bij het Enkhuizerzand kunt u voor onbeperkte tijd parkeren zonder parkeerschijf

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.