parkeren ede
Ede is gelegen in provincie Gelderland, op de westflank van de Veluwe en in de zuidelijke Gelderse Vallei. Ede is een leuk groot dorp met veel natuur waar je bovendien prima kunt eten. Er is ruime parkeercapaciteit beschikbaar op de straat en in de twee parkeergarages.

Parkeren in Ede

In Ede geldt betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 07.00-21.00 uur, op koopavond (vrijdag) tot 22.00 uur. U mag in het centrum onbeperkt parkeren m.u.v. Raadhuisplein (max 40 min) en Molenstraat (max 30 min).

Parkeertarief Ede

Straattarief in het centrum : € 1,77 p. uur, parkeertarief parkeergarages € 2,15 p.uur. Onbeperkt kunt u parkeren op De Halte, Grotestraat, Maanderweg, Notaris Fischerstraat, Posthoornstraat, Bergstraat en Bunschoterweg. Max 40 min geldt op het Raadhuisplein.

Parkeergarages Ede

Ede heeft 2 parkeergarages, die beperkt open zijn. Het tarief is € 2,15 per uur, dagtarief € 12,50.
- Achterdoelen - Achterdoelen 45 - 6711 AV Ede
- de Markt - Brouwerstraat 21A, 6711 AS Ede

Alternatief: verken Ede en huur een fiets

Parkeerkosten vermijden? Parkeer buiten het centrum en huur een fiets.
U kunt op diverse plaatsen in Ede een OV fiets huren. De organisatie 'OV-fiets' heeft fietsboxen geplaatst bij station Veenendaal-De Klomp en aan de zuidkant van station Ede-Wageningen. Daarnaast zijn er fietskluizen geplaatst bij twee bushaltes op het bedrijventerrein Frankeneng, bij het ziekenhuis Gelderse Vallei en bij de halte van de Valleilijn bij Stadspoort/Cinemec. Een gehuurde fiets kan op verschillende andere plekken weer worden teruggezet.

Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.