parkeren dusseldorf
Parkeren in Düsseldorf, Duitsland? Wij hebben actuele parkeertips en parkeertarieven voor u op een rijtje gezet. Kunt u in Düsseldorf het beste op straat parkeren of in een parkeergarage?

Parkeren Dusseldorf

Parkeren op openbare straten in het centrum van Düsseldorf is alleen toegestaan op parkeerplaatsen met parkeermeters of een ticket automaat.

Betaald parkeren op straat Dusseldorf

Betaald parkeren geldt op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 22.00 uur . Zondagen zijn meestal gratis, behalve het centrumgebied.

Parkeertarieven Dusseldorf

Waar parkeren?
Parkeertijden
Parkeertarief 2024
Zone 1a
op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur
€ 0,90 /12 minuten
€ 4,50 per uur
Zone 1b
op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur
€ 0,90 /12 minuten
€ 4,50 per uur
Zone 2
op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur
€ 0,60 /12 minuten
€ 3,- per uur
Zone 3
op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur
€ 0,40 /12 minuten
€ 2,- per uur
Rest van het stedelijk gebied
Ma-zo van 7.00 tot 20.00 uur
€ 0,40 /12 minuten
€ 2,- per uur

Gratis parkeren Düsseldorf

Buiten deze zones en gebieden gelden de parkeerschijfregeling, waardoor parkeren gratis is.

Parkeergarages Dusseldorf

Parkeren dusseldorf
Düsseldorf biedt een uitstekend parkeergeleidingssysteem. Het systeem leidt u naar een vrije ruimte in een van de 41 aangesloten parkeerplaatsen op straat, parkeergarages en ondergrondse parkeergarages. Het systeem informeert over de bezetting per gebied, betaald parkeren op straat parkeren en meer aanvullende gegevens, zoals files, weersomstandigheden enz. Op dit moment zijn er ongeveer 13.500 parkeerplaatsen in parkeergarages, parkeergarages en ondergrondse parkeergarages aangesloten op de centrale computer van het parkeerbeheersysteem. Meer over parkeergarages Dusseldorf.

Park + Ride Dusseldorf

De P + R faciliteiten in Dusseldorf bieden u een handige netwerk van auto en openbaar vervoer. Het gebruik van de P + R parkeerplaatsen is gratis. Meer over P+R Dusseldorf. Parkeren dusseldorf rijnoever

TIP parkeren aan de Rijnoever / Rhijnterasse

Aan de rijnoever kunt u een hele dag parkeren voor max € 16,-. Per uur betaalt u slechts € 2,-. Vanaf hier loopt u binnen 10 minuten naar het centrum van Dusseldorf!
Lopen van de rijnoever naar de Dusseldorf Marktplatz is nog geen 10 minuten De Kerstmarkt van Dusseldorf is het jaarlijkse grote kerstevenement in Dusseldof. Eigenlijk zijn het meerdere kerstmarkten maar allen op loopafstand bereikbaar. Een goedkope parkeergarage is parkeergarage Kunsthalle. Deze is echter vaak vol.
Wij adviseren u te parkeren langs de rijnoever.
Goedkoop en op 8 minuten loopafstand van de Markt Platz.
Een andere optie is een van de parkeergarages in de stad. In de binnenstad van Dusseldorf heeft elke straat bijna wel een parkeergarage!

Let op voor de milieusticker

Tegenwoordig is in de hele binnenstad van Dusseldorf een Umweltplakette oftewel een milieusticker verplicht voor op uw auto. Dat geldt tegenwoordig eigenlijk voor alle grote steden in Duitsland. Deze milieusticker kunt u kopen bij de ANWB (wordt na 5 dagen thuisgestuurd) of het GWK (direct mee te nemen). Ook kan het in duitsland bij de grote tankstations met een garage. Alle nieuwe auto's krijgen een groene sticker en mogen dan het centrum inrijden. Heeft u geen sticker dan is de kans groot dat u een boete thuisgestuurd krijgt ongeveer (€ 40,-)

Parkeerzones Düsseldorf

Parkeerzone 1a Düsseldorf

Het gebied dat wordt omsloten door Fritz-Roeber-Straße, Hofgartenrampe, Maximilian-Weyhe-Allee, Jägerhofstraße, Jacobistraße van Jägerhofstraße tot Alt-Pempelfort, Alt-Pempelfort, Pempelforter Straße, Kölner Straße van Pempelforter Straße tot Ludwig-Erhard-Allee, Ludwig-Erhard-Allee, Bertha-von-Suttner-Platz, Willi-Becker-Allee, Ellerstraße van Willi-Becker-Allee van Willi-Becker-Allee tot Mintropplatz, Mintropstraße, Stresemannplatz, Graf-Adolf-Straße van Stresemannplatz tot Graf-Adolf-Platz, Haroldstraße van Graf-Adolf-Platz naar Apolloplatz, Rheinufer en Völklinger Straße rijrichting buiten de stad, spoorlijn Düsseldorf-Neuss, Holzstraße, Kessel

Parkeerzone 1b Düsseldorf

Het gebied dat wordt omsloten door de Klever Straße, Jülicher Straße, spoorlijn Duisburg Hbf-Düsseldorf Hbf, spoorlijn Düsseldorf Hbf- Neuss Hbf, Völklinger Straße richting stad, Rijnoevertunnel stadstrein, Rijn, inclusief de genoemde straten.

Parkeerzone 2 Düsseldorf

het gebied van de omsloten door de milieuzone Rheinkniebrücke, Rheinalleetunnel, Rheinallee, Werftstraße, Wiesenstraße*, spoorlijn achter Wiesen- en Kopperstraße, stadsgrens tot A 52 aansluiting Büderich, A 52 AS Büderich*, naar het noorden de stadsgrens, Böhlerstraße*, Büdericher Straße, langs de Rheinwiesen tot aan de B7, Theodor-Heuss-Brücke, Rotterdamer Straße, Stockumer Kirchstraße, Weißdornstraße, Beckbuschstraße, Heymstraße, langs de Rheinbad, Stockumer Höfe tot A 44*, A 52 tot Theodorstraße/ aansluiting Rath*, Theodorstraße met aangrenzende toegangswegen*, Liliencronstraße tot S-Bahn-Bahn-lijn*, SBahnlijn naar het noorden*, stadsgrens tot Reichswaldallee, Reichswaldallee, Waldstraße, Boskampweg, Fahneburgstraße, Ernst- Stadsgrens, dan ten westen van de Rothenbergstraße naar (inclusief Gödinghover Weg), langs het stadsbos voor het districtssportcomplex op de Vennhauser Allee, Vennhauser Allee, Am Kleinforst tot aan de A46, A 46 tot aansluiting Holthausen*, Oerschbachstraße*, Halbuschstraße, Werstener Friedhofstraße, Quadestraße tot Ritastraße, langs het Henkelgebied langs de Bonner Straße, Bonner Straße, Münchener Straße*, aansluiting Bilk*, Fleher Brücke tot Fleher Deich*, Volmerswerther Deich, Volmerswerther Straße incl. aangrenzende woonstraten (bijv. Hellriegelstraße), ten oosten langs de Südfriedhof, Räuscherweg, Völklinger Straße*, langs de S-Bahn-lijn en Holzstraße*, Speditionsstraße, Parlamentsufer tot Rheinkniebrücke. De bovengenoemde wegen vormen de buitengrenzen van de E-emissiezone en maken zelf deel uit van de Emissiezone en dus van tariefzone II, met uitzondering van de wegen met een sterretje ("*").

Rest Stedelijk gebied

Voor het historische centrum van Kaiserswerth, dat wordt omsloten door de Niederrheinstraße, An Sankt Swidbert, Burgallee, Rhein en Fliednerstraße.