Parkeren in Dusseldorf, Duitsland? Wij hebben actuele parkeertips en parkeertarieven voor u op een rijtje gezet. Parkeren dusseldorf

Let op voor de milieusticker

Tegenworrdig is in de hele binnenstad van Dusseldorf een Umweltplakette oftewel een milieusticker verplicht voor op uw auto. Dat geldt tegenwoordig eigenlijk voor alle grote steden in Duitsland. Deze milieusticker kunt u kopen bij de ANWB (wordt na 5 dagen thuisgestuurd) of het GWK (direct mee te nemen). Ook kan het in duitsland bij de grote tankstations met een garage. Alle nieuwe auto's krijgen een groene sticker en mogen dan het centrum inrijden. Heeft u geen sticker dan is de kans groot dat u een boete thuisgestuurd krijgt ongeveer (€ 40,-)

Parkeren Dusseldorf

Parkeren op openbare straten in het centrum van Düsseldorf is alleen toegestaan op parkeerplaatsen met parkeermeters of een ticket automaat.

Betaald parkeren op straat Dusseldorf

Betaald parkeren geldt op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00-16.00 uur. Zondagen zijn meestal gratis, behalve het centrumgebied.

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

Parkeertarieven Dusseldorf

Het parkeertarief in het centrum van Dusseldorf is € 1,45 per 30 min. Rond het centrum betaalt u € 1,55 per 30 min.​ Het parkeertarief in parkeergarages is tussen de € 1,50 - 3.00 per uur afhankelijk van de locatie.

Parkeergarages Dusseldorf

Düsseldorf biedt een uitstekend parkeergeleidingssysteem. Het systeem leidt u naar een vrije ruimte in een van de 41 aangesloten parkeerplaatsen op straat, parkeergarages en ondergrondse parkeergarages. Het systeem informeert over de bezetting per gebied, betaald parkeren op straat parkeren en meer aanvullende gegevens, zoals files, weersomstandigheden enz. Meer over parkeergarages Dusseldorf.

Park + Ride Dusseldorf

De P + R faciliteiten in Dusseldorf bieden u een handige netwerk van auto en openbaar vervoer. Het gebruik van de P + R parkeerplaatsen is gratis. Meer over P+R Dusseldorf. Parkeren dusseldorf rijnoever

parkeertarieven dusseldorf

TIP parkeren aan de Rijnoever / Rhijnterasse

Aan de rijnoever kunt u een hele dag parkeren voor slechts € 8,-. Per uur betaalt u slechts € 1,50. Vanaf hier loopt u binnen 10 minuten naar het centrum van Dusseldorf!

Handig! Gaiyo Parkeerapp zonder transactiekosten

gratis app parkeren
holger van es
Holger | Oprichter
Parkeren in de Stad
Bij deze nieuwe parkeerapp betaal je alleen de parkeertijd dus géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij andere bekende parkeerapps.

Lopen van de rijnoever naar de Dusseldorf Marktplatz is nog geen 10 minuten De Kerstmarkt van Dusseldorf is het jaarlijkse grote kerstevenement in Dusseldof. Eigenlijk zijn het meerdere kerstmarkten maar allen op loopafstand bereikbaar. Een goedkope parkeergarage is parkeergarage Kunsthalle. Deze is echter vaak vol.
Wij adviseren u te parkeren langs de rijnoever.
Goedkoop en op 8 minuten loopafstand van de Markt Platz.
Een andere optie is een van de parkeergarages in de stad. In de binnenstad van Dusseldorf heeft elke straat bijna wel een parkeergarage!