Berlijn ligt op ong. 600 km van Nederland. U rijdt er in 6 tot 7 uur naar toe. De bezienswaardig- heden in Berlijn liggen niet op loopafstand van elkaar dus verplaatsen met de auto of openbaar vervoer is het beste advies.

Met de trein naar Berlijn

Reizen naar Berlijn is met de trein goed te doen: in ong. 5 uur reist u van station Amersfoort naar de Duitse hoofdstad. NS Hispeed biedt treinreizen aan naar Berlijn. Meer weten ? Berlijn met de trein

Openbaar vervoer

Wilt u veel dingen bekijken in Berlijn ? Dan is de Berlin WelcomeCard is goede aanschaf. De Berlin WelcomeCard biedt u grote kortingen op vele attracties en ongelimiteerd reizen met het openbaar vervoer. Met deze kaart kun je gratis drie kinderen onder de 14 jaar met je meenemen. De kaart heeft een geldigheid van 48 uur (2 dagen) of 72 uur (3 dagen).

Parkeren Berlijn

Let wel op dat parkeren in Berlijn zeker op werkdagen erg lastig is. De hoogste tarieven en langste betaaltijden gelden op de drukste plaatsen van de stad. In het centrum betaalt u op maa t/m zat van 09.00-22.00/24.00 uur, op drukke locaties ook op zondag.
In het schilgebied rond het centrum geldt betaald parkeren op maa t/m vrij van 09.00-20.00 uur, zaterdags van 09.00-14.00/18.00 uur.

Parkeertarieven Berlijn

Het hoogste straattarief geldt in het gebied Unter den Linden/Friedrichstraße/ Gendarmenmarkt en het gebied Alaxanderplatz (€ 0,75 /15 min). In het schilgebied rond het centrum betaalt u € 0.25-0,50 per 15 min. Parkeertarieven parkeergarages : € 1,00-3,00 per uur.

Parkeergarages in Berlijn

Voor langparkeren is wellicht de parkeergarage de beste oplossing. Er zijn veel parkeergarages in het stadscentrum. Het uurtarief bedraagt € 1.00-3.00, het etmaaltarief € 10.00-20.00. Op zoek naar een garage, kijk dan op : Parkeergarages in Berlijn Mitte, Tiergarten, Wedding en Friedrichshain-Kreuzberg.

Gratis parkeren in Berlijn

Er zijn ook in blauwe zones in Berlijn waar u gratis kunt parkeren. Wel is de parkeerduur beperkt. Gratis en onbeperkt parkeren is mogelijk in de wijken buiten het stadscentrum.

P+R parkings Berlijn

Op vele P+R parkeerterreinen, vooral gelegen bij de U en S-bahn stations in de buitenwijken van Berlijn kunt u goedkoop (max € 1.50 p.dag) of zelfs gratis parkeren. Voor meer informatie omtrent parkeren op P+R en locaal reizen in Berlijn kunt u vinden op de website BVG Berliner Verkehrstriebe.