In Holwerd vertrekt de boot van rederij Wagenborg naar Ameland. De boot kan het eiland alleen bereiken door gebruik te maken van de vaargeul in de ondiepe Waddenzee. De overtocht duurt ca. drie kwartier. De kaartjes voor personen voor de overtocht worden alleen aan de loketten te Holwerd verkocht. Wanneeer u uw auto mee wilt nemen naar Ameland, verdient het aanbeveling om vroegtijdig een plaatsje op de boot te reserveren. Dat kan telefonisch: (0519) 546111. Neemt u geen auto mee, dan hoeft u niet te reserveren. Personen kunnen namelijk altijd mee op de boot.

Veerboot Ameland

Meer informatie over de Veerboot regeling

Parkeren veerboot Holwerd

Voor de vertrekhal kunt u max 2 uur gratis parkeren voor het halen en brengen van passagiers of een bezoek aan de veerdam of restaurant.
Wilt u uw auto niet meenemen naar Ameland dan kunt terecht op het parkeerterrein en in de parkeergarage, die geopend zijn 30 min voor vertrek van de eerste veerboot tot ong 15 min na aankomst van de laatste boot. Het adres is Grândyk 2b - 9151 AE Holwerd.
Het tarief is € 4,50 per dag. De betaalautomaten zijn in de aankomsthal In Holwerd maar ook bij de afvaart op Ameland. U kunt contant betalen, pinnen en met Mastercard, American Express en VISA.