parkeren leiden
Goedkoop parkeren?  Parkeergarages Leiden. Gratis tips
Parkeren in Leiden? Leiden is een oude stad die niet gebouwd en berekend is op grote verkeersstromen. Toch is er voldoende parkeercapaciteit in de stad beschikbaar, in parkeergarages, in belangrijke winkelstraten en op P+R Haagweg.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Parkeertip Leiden:
Goedkoop parkeren in een parkeergarage

Wist je dat je in Leiden in bepaalde parkeergarages zeer goedkoop kunt parkeren? Je parkeert al vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dag!

Parkeren in Leiden

In Leiden geldt betaald parkeren in de binnenstad , in het gebied rond het treinstation en in de wijk Vreewijk.

Tijden betaald parkeren Leiden Centrum

maandag tot en met zaterdag: 9.00 - 21.00 uur
zondag: 13.00 - 21.00 uur
Ruime parkeercapaciteit kunt u vinden op de parkeerterreinen van Kaasmarkt, Lammermarkt, Molen de Valk, Morspoort, Morssingel en Langegracht.

Parkeertarief Leiden

Waar parkeren?
Parkeertarief Leiden 2020
Leiden Centrum overdag
€ 2,90 per uur
Zone B1
€ 2,20 per uur

P+R Haagweg Leiden

Parkeerterrein Haagweg is het grootste parkeerterrein van Leiden. Voor de eerste twee uur betaalt u € 4,00, daarna € 1,00 per uur. Het max dagtarief is € 12,50. Het pendelvervoer naar het centrum is gratis, en werkt perfect.
Meer informatie over PR Haagweg Op zaterdag is ook het mogelijk om op het ROC-terrein aan de Lammenschansweg (via parkeerroute Centrum Zuid) te parkeren, waarna u zich gratis naar de binnenstad kunt laten vervoeren. Het ROC ligt buiten het centrumgebied.

Parkeergarages Leiden

De tarieven voor parkeren in een van de parkeergarages die Leiden kent bedragen € 1,50-2,00 per uur, dagtarieven € 10,00-15,00.
Breestraat - Kaardesteeg 11 - 2311 KN Leiden
Haarlemmerstraat - Middelstegracht 50 - 2312 TX Leiden (achter de Albert Heijn)
Centrum Morspoort - Bloemfonteinstraat 2 - 2312 ZD Leiden
Langegracht - Langegracht 3 - 2312 NV Leiden.
Pas op : 1ste uur € 0.40, vanaf 4e half uur € 2.50 (!) p.30 min

Andere parkeergarages

De gemeente Leiden heeft afspraken gemaakt met de eigenaren van drie particuliere garages over het openbaar gebruik van deze garages buiten kantooruren. Het gaat om garages van het LUMC en van een aantal bedrijven op het kantorenterrein Schuttersveld. Met de ingebruikname van de drie garages komen er op piekmomenten ca. 2000 parkeerplaatsen bij ten behoeve van bezoekers van de binnenstad.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.