De Gemeente Amsterdam verstrekt parkeervergunningen aan bewoners en bedrijven in Amsterdam. Met een parkeervergunning kunt u zonder verdere betaling parkeren bij een parkeerautomaat in uw vergunningengebied.

NIEUW: Slimme P+R Hubs in Amsterdam

grats tip
Amsterdam heeft een aantal P+R Hubs. Je kunt hier bijvoorbeeld helemaal gratis parkeren als je ook een huurfiets reserveert. Maar je kunt er ook voor kiezen met het openbaar vervoer verder te reizen. Wij zijn enthousiast!

Actie: Goedkoop parkeren in Amsterdam va € 15.- per dag!

parkeertip redactie
goedkope parkeergarage  olympisch stadion
Makkelijk bereikbaar, comfortabel, direct naast het Olympisch Stadion en binnen 10 minuten met het OV in hartje Amsterdam. Profiteer van deze geweldige deal en geniet van je evenement zonder je zorgen te maken over parkeerkosten. Reserveer nu !
Bekijk deze speciale aanbieding in Amsterdam

Onze Tip: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage in Amsterdam!

parkeertip redactie
goedkoop parkeren amsterdam
Goedkoop parkeren in Amsterdam is wel degelijk mogelijk!
Vlakbij de Jordaan ligt deze supergoedkope parkeergarage. Hier parkeer je voor een prikkie. Voor Amsterdamse begrippen dan... Je loopt zo het centrum in.
Wel even van te voren reserveren!
Bekijk deze goedkope parkeergarage

Parkeervergunning aanvragen?

Op de site van Gemeente Amsterdam vindt u meer informatie over betaald parkeren in de binnenstad en (het aanvragen van) de verschillende vergunningen.

Kosten parkeervergunning

De parkeervergunning voor gehandicapte bewoners van Amsterdam, de parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers van Amsterdam en de kraskaartvergunning zijn gratis. Aan de overige parkeervergunningen zijn kosten verbonden, en de kosten kunnen per stadsdeel verschillen. In Amsterdam centum is de parkeervergunning veel duurder dan in andere stadsdelen.

Wachttijd parkeervergunning

Voor bijna alle stadsdelen geldt momenteel een wachttijd voor het aanvragen van een parkeervergunning. Voor sommige stadsdelen is de wachttijd voor een vergunning momenteel wel 5 jaar!

Spijtoptantenregeling

Voor houders van een bewonersvergunning, die bij wijze van proef overstappen op het openbaar vervoer of gaan deelnemen aan een autodeelorganisatie, is een spijtoptantenregeling ingevoerd. Dit betekent dat als de vergunninghouder bijvoorbeeld zijn of haar auto verkoopt en de parkeervergunning opzegt, de vergunninghouder gedurende twee jaar geregistreerd kan blijven als rechthebbende op een parkeervergunning. Als u gebruikmaakt van de regeling en besluit binnen drie jaar toch weer een auto te kopen, en uw omstandigheden zijn verder niet gewijzigd, dan krijgt u direct een vergunning en komt u niet eerst op een eventuele wachtlijst te staan.

U dient bij opzegging van een parkeervergunning in Amsterdam wel aantonen dat u gebruikmaakt van het openbaar vervoer of deelneemt aan een autodeelorganisatie.