Amsterdam heeft regelmatig grote evenementen. Tijdens de evenementen is het vaak lastig parkeren in de stad. We raden u aan met het openbaar vervoer te komen of te kiezen voor een P+R locatie buiten de stad.

Speciale Aanbieding: Goedkoop parkeren in Olympisch Stadion va € 15.- per dag!

parkeertip redactie
goedkope parkeergarage  olympisch stadion
Makkelijk bereikbaar, comfortabel, direct naast het Olympisch Stadion en binnen 10 minuten met het OV in hartje Amsterdam. Profiteer van deze geweldige deal en geniet van je evenement zonder je zorgen te maken over parkeerkosten. Reserveer nu !
Bekijk deze speciale aanbieding in Amsterdam


NIEUW: Slimme P+R Hubs in Amsterdam

gratis tip
Amsterdam heeft een aantal P+R Hubs. Je kunt hier helemaal gratis parkeren als je ook een huurfiets reserveert.
Maar je kunt er ook voor kiezen met het openbaar vervoer verder te reizen. Wij zijn enthousiast!


De Grootste evenementen

Amsterdam Light Festival – december/januari

Tijdens het 50 dagen durende Light festival is Amsterdam bijzonder aangelicht. Vele lichtprojecties geven de gevels, grachten en kunstwerken kleur. Parkeren is niet veel anders dan normaal.

Oud en Nieuw – 31 december/1 januari

In Amsterdam zijn met oud en nieuw vele feesten in de bars, cafés en clubs. Wij raden u af met de auto naar Amsterdam te gaan.

IDFA – november

Het werelds meest toonaangevende documentaire festival trekt jaarlijks 180.000 bezoekers. Parkeren kan het beste buiten het centrum.

Museumnacht – november

Een nachtelijk museum bezoek? Ieder jaar openen de vele Amsterdamse musea hun deuren tot midden in de nacht. Met één passe-partout kunt u op een avond meerdere musea bezoeken. Parkeren is niet veel anders dan normaal.

Amsterdam Dance Event – oktober

In vijf dagen tijd presenteren ruim 2000 internationale DJ’s zich op 350 locaties in de stad. Amsterdam is drukker dan normaal. Parkeren kan vaak nog wel in de parkeergarages.

Uitmarkt

Het culturele seizoen wordt traditioneel geopend met de Uitmarkt. Bezoekers krijgen hier op meer dan 30 podia een voorproefje van 450 gratis optredens. Parkeren is lastig. Parkeer het liefst buiten het centrum van Amsterdam.

Grachtenfestival

Het jaarlijkse Grachtenfestival is een jaarlijk terugkerend festival. Hoogtepunt is het Prinsengrachtconcert. Ga niet met de auto de grachten op!

Gay Pride

Druk, druk, druk. Kies het openbaar vervoer of een P+R locatie buiten de stad.

Koningsdag

Ga met het openbaar vervoer!

Amsterdam Fashion Week

Jaarlijk evenement, de Amsterdam Fashion Week. De meeste modeshows vinden plaats op de industriële Westergasfabriek. Hier gaat parkeren meestal nog wel.