Parkeren Groningen
Om ruimte te creëren in de gemeente Groningen is besloten tot betaald parkeren. De stad is verdeeld in diverse wijken: de Binnenstad Diepenring en daaromheen de schilwijken. De inwoners van de stad Groningen hebben de mogelijkheid een vergunning aan te vragen.

Parkeren Groningen centrum

In het centrum geldt maximaal 30 min tot 1 uur betaald parkeren op maa t/m woe van 09.00-22.00 uur, don t/m zat tot 24.00 uur. In de schilgebieden moet u betalen tot 22.00 uur. De max parkeerduur hier is 1-3 uur.
Op het Stationsplein kunt u max 30 min betaald parkeren voor het ophalen en brengen van treinreizigers.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Groningen Centrum kunt parkeren vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages in Groningen.
goedkope parkeergarage Bekijk hier de goedkope ParkBee parkeergarages in Groningen.

Parkeertarief Groningen 2016

Parkeren op straat in het centrum van Groningen kost € 2,60 per uur, in het eerste schilgebied : € 2,40 per uur. Parkeergarages in en nabij het centrum kosten € 2,40 tot 3,50 per uur.
In heel Groningen geldt: Pinparkeren:betalen met je bankpas.

Parkeergarages

Parkeren in het centrum? In en bij het centrum zijn maar liefst elf parkeergarages. De tarieven variëren van € 2,40 tot 3,50 per uur, het max dagtarief tot €22.00. We hebben de tarieven voor U op een rijtje gezet: Parkeergarages in Groningen

P+R terreinen

Groningen heeft vier P+R parkeerterreinen. Gratis parkeren met een goedkope Citybus naar de binnenstad.
Parkeer uw auto aan de stadsrand en neem de P+R Citybus naar hartje stad!
Voor u en uw passagiers all in € 6,- (max 5 personen).
Kaartje(s) bij P+R Citybus kaartautomaat.
Voor informatie over de dienstregeling verwijzen we u naar Citybus.nl en voor meer informatie over parkeren : P+R terreinen Groningen

Parkeerterrein Zaanstraat Groningen

Met het openstellen van nieuwe P+R terreinen rond Groningen is de P+R faciliteit voor Zaanstraat vervallen. U kunt nog steeds parkeren maar niet meer voor het lage P+R tarief. Het tarief is € 0,50 per 20 minuten, het max dagtarief € 10,00. Het adres is Zaanstraat 1 - 9725 EG Groningen

Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer De stad Groningen en de provincie hebben een goed netwerk van openbaar vervoer. De meeste plaatsen zijn bereikbaar met de trein of de bus. In aanvulling daarop is er in de stad en de provincie ook nog de Citybus en de Regiotaxi.

Regiotaxi

In Groningen is een speciale regiotaxi. Het tarief is ongeveer drie keer de prijs van het strippenkaarttarief, maar aanzienlijk goedkoper dan een straattaxi: €1,30 per zone voor een deur-deurverplaatsing en € 1,- per zone voor een verplaatsing van deur naar een aantal openbaar vervoerknooppunten. Een strippenkaart is echter niet geldig op deze taxi.
Let altijd op de parkeertarieven op de automaat. Soms verandert een parkeertarief. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk.