Parkeren utrecht Met de auto naar Utrecht? Bekijk van te voren waar u uw auto wilt neerzetten en voorkom zo onnodig rondjes rijden. U kunt het goedkoopst parkeren in Utrecht door te kiezen voor een P+R terrein. Verder is op straat parkeren duurder dan in een parkeergarage.

Onze tip voor parkeren in Utrecht

parkeertip utrecht Parkeer op een Transferium net buiten de stad. Parkeren op straat in het centrum van Utrecht is duur. Parkeergarages zijn vaak wat goedkoper dan parkeren op straat.

Betaald parkeren Utrecht

Parkeren Utrecht
Betaald parkeren geldt voor de binnenstad van Utrecht en de schilwijken om het centrum. In het centrumgebied betaalt u op maandag t/m zat van 07.00 - 01.00 uur en op zondagen van 12.00 - 18.00 uur.

Parkeertarief Utrecht 2016

Parkeren op straat centrum Utrecht: € 4,63 per uur
Parkeertarief parkeergarages : € 2,03 tot 4,28 per uur

Parkeerzones in Utrecht

Utrecht kent verschillende parkeerzones. Per parkeerrayon verschillen de dagen/tijden waarop betaald moet worden. parkeren parkeerzones utrecht

Parkeerzone A1 Utrecht (centrumgebied)

Parkeertarief € 4,63 per uur
Dagkaart € 32,45 (geldig op dag aankoop)
Avondkaart € 16,22 (tussen 19.00-01.00 uur)
Tijden betaald parkeren: maa t/m zat 07.00-01.00uur
zondag 12.00-18.00 uur

Parkeerzone A2 Utrecht (rond het centrumgebied)

Parkeertarief € 3,58 per uur
Dagkaart € 24,96
Avondkaart € 8,54 (tussen 19.00-23.00 uur)
Tijden betaald parkeren: ma. t/m za. 09.00-23.00 uur

Parkeerzone B1 Utrecht

Parkeertarief € 2,53 per uur
Dagkaart € 17,82
Avondkaart € 7,59 (tussen 19.00-24.00 uur)
Tijden betaald parkeren: per parkeerrayon verschillen de dagen/tijden waarop betaald moet worden.

Parkeergarages in Utrecht

Openbaar Vervoer
Utrecht heeft diverse parkeergarages. U vindt ze in de stad door de parkeerroute te volgen. Opvallend is dat de parkeertarieven van de parkeergarages behoorlijk verschillen. Vergelijken loont dus de moeite!
Een overzicht van de parkeergarages in Utrecht.

Transferium Utrecht - P+R Westraven

Het transferium Westraven ligt aan de Ring Utrecht Zuid (A12, afrit nr. 17). U kunt uw auto verwisselen voor het openbaar vervoer. Bijna iedere 7 minuten vertrekt er een sneltram vanaf halte 'Westraven' naast het transferium. In iets minder dan een kwartier brengt deze u naar het hart van Utrecht. Het is de snelste en betrouwbaarste manier om naar het centrum van Utrecht te gaan, waar onder andere Hoog Catharijne, de Jaarbeurs, de Stadsschouwburg, Muziekcentrum Vredenburg en verschillende bioscopen te vinden zijn. Voor parkeren inclusief een sneltramkaart (max 5 pers) betaalt u € 5,00. Zonder het OV betaalt u € 4,50. De andere transferia in Utrecht.

Parkeren Jaarbeurs Utrecht

De Jaarbeurs in Utrecht beschikt over 5800 parkeerplaatsen. Bij de Jaarbeurs wordt een tarief van € 3,50 per uur gehanteerd en maximale dagtarief is € 14,-.

Parkeren utrecht Hoog Catharijne

Hoog Catharijne is het winkelcentrum bij station Utrecht Centraal. U kunt het beste parkeren in een van deze parkeergarages:
1 Parkeergarage Vredenburg
2 Parkeergarage Radboud
3 Parkeergarage Godebald
4 Parkeergarage Moreelsepark
5 Parkeergarage Rijnkade

Openbaar vervoer

Op de site van Het Gemeentelijk vervoersbedrijf Utrecht vindt u alle informatie.

Gratis Parkeren in Utrecht?

In het centrum is het 7 dagen per week betaald parkeren . In de buitenzones is parkeren op zondag gratis. Gaat u nog wat verder van het centrum weg dan is parkeren zelfs helemaal gratis. Een overzicht van de zones