parkeren in de stad
parkeren rotterdam De gemeente Rotterdam werkt hard aan een bereikbare stad. Eén op de drie bewoners van Rotterdam heeft een auto en veel bezoekers komen met de auto. Iedereen parkeert het liefst gratis zo dicht mogelijk bij de plek van bestemming.


parkeren Rotterdam

Rotterdam zorgt voor een goede parkeerplek voor iedereen. Op drukke plaatsen op straat, en voor gebruik van parkeergarages, moet worden betaald. Hoe drukker de straat, hoe hoger het tarief van de parkeerautomaat.
In het centrumgebied van Rotterdam geldt betaald parkeren op maa t/m zat van 09.00-23.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00-23.00 uur.

Parkeertarief Rotterdam

Parkeren Rotterdam
Parkeren op straat in het centrum van Rotterdam: € 0,50 per 9 min (€ 3,33 per uur).
Parkeertarief parkeergarages tot ongeveer : € 3.75 per uur.

Parkeren op P+R-terreinen

De meest voordelige van parkeren is op een Park + Ride-terrein. U kunt hier gratis parkeren. Op P+R Alexander kunt u alleen gratis parkeren, als u verder reist met openbaar vervoer. Alle P+R-terreinen liggen gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer naar de stad.

Goedkoop Parkeren? Speciale Aanbieding!
gratis parkeren
Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel.
parkeren video zondag
Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Lees meer over de mogelijkheden of Bekijk de video
 


Parkeergarages

Rotterdam heeft vele parkeergarages. Parkeren in een garage is vaak goedkoper dan parkeren op straat. Het parkeerverwijssysteem leidt u naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats in een garage. In het weekeinde is de toeloop op de garages groot waardoor u moeilijk een plaatsje kunt vinden. Het parkeertarief tot € 3.75 p.uur en tot € 30.00 voor een etmaal.

Parkeren op straat

Parkeert u de auto op straat, houd er dan rekening mee dat in de hele binnenstad en op andere drukke plaatsen betaald parkeren geldt.


Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Rotterdam is goed geregeld: trams, bussen en de metro sluiten op elkaar aan. De dienstregelingen en actuele informatie zijn te vinden bij de aanbieders in Rotterdam.

OV-chipkaart

Rotterdam had de primeur om als eerste stad in Nederland de OV-chipkaart te introduceren. De OV-chipkaart is een plastic pasje van hetzelfde formaat als een bankpas. Met de kaart kan voor een reis elektronisch worden betaald. De OV-chipkaart geldt momenteel nog als enige betaalmiddel in het openbaar vervoer in Rotterdam.

Leuk alternatief om te parkeren

Een dagje naar Rotterdam? Neem de ferry vanuit Ridderkerk! Deze boot brengt U voor ongeveer 7,50 euro (retour) per persoon naar het centrum van Rotterdam. De ferry van Rotterdam gaat naar de Drechtsteden, Ridderkerk, Krimpen a/d Lek, en Kinderdijk.

Zoeken

Gratis Mobiel Parkeren

gratis parkeren

Actie: Gratis Mobiel Betalen

Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel. Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Hoe werkt het?
mobiel parkeren

Parkeren op Schiphol

parkeren schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol?
Wij hebben de goedkoopste parkeeraanbieders voor u geselecteerd. Lees meer over Parkeren Schiphol

Over Parkeren in de Stad

Parkeren in de stad is een site met tips van bezoekers. Helaas veranderen parkeertarieven vaak. Raadpleeg daarom altijd de parkeermeter! Mocht iets onjuist zijn op onze site stuur ons dan een Mail dan passen wij het zo spoedig mogelijk aan.