parkeren in de stad
parkeren leiden Leiden is een oude stad die niet gebouwd en berekend is op grote verkeersstromen. Toch is er voldoende parkeercapaciteit in de stad beschikbaar, in parkeergarages, in belangrijke winkelstraten en op P+R Haagweg.

Parkeren in Leiden

parkeren Leiden
In Leiden geldt betaald parkeren in de binnenstad , in het gebied rond het treinstation en in de wijk Vreewijk. U moet betalen op maa t/m zat van 9.00–21.00 uur en zondags van 13.00–21.00 uur. U kunt er onbeperkt parkeren.
Ruime parkeercapaciteit kunt u vinden op de parkeerterreinen van Garenmarkt, Kaasmarkt, Lammermarkt, Molen de Valk, Morspoort, Morssingel en Langegracht.

Parkeertarief Leiden 2016

Parkeren op straat en op de parkeerterreinen in het centrum van Leiden is € 2.70 per uur, Parkeertarief parkeergarages ongeveer : € 2.00 per uur, max dagtarief € 10,00-15,00.

Parkeerzones Leiden

parkeren parkeerzones leiden
Parkeertarieven
binnen tariefzone I per 60 minuten € 2,60, minimale inworp € 0,40;
binnen tariefzone II per 60 minuten € 2,10, minimale inworp € 0,40;
binnen tariefzone III per 60 minuten € 1,60, minimale inworp € 0,40.

P+R Haagweg Leiden

Parkeerterrein Haagweg is het grootste parkeerterrein van Leiden. Voor de eerste twee uur betaalt u € 4,00, daarna € 1,00 per uur. Het max dagtarief is € 12,00. Het pendelvervoer naar het centrum is gratis, en werkt perfect.
Meer informatie over PR Haagweg Op zaterdag is ook het mogelijk om op het ROC-terrein aan de Lammenschansweg (via parkeerroute Centrum Zuid) te parkeren, waarna u zich gratis naar de binnenstad kunt laten vervoeren. Het ROC ligt buiten het centrumgebied.

Goedkoop Parkeren? Speciale Aanbieding!
gratis parkeren
Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel.
parkeren video zondag
Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Lees meer over de mogelijkheden of Bekijk de video
 

Parkeergarages Leiden

De tarieven voor parkeren in een van de parkeergarages die Leiden kent bedragen € 1,50-2,00 per uur, dagtarieven € 10,00-15,00.
Breestraat - Kaardesteeg 11 - 2311 KN Leiden
Haarlemmerstraat - Middelstegracht 50 - 2312 TX Leiden (achter de Albert Heijn)
Centrum Morspoort - Bloemfonteinstraat 2 - 2312 ZD Leiden
Langegracht - Langegracht 3 - 2312 NV Leiden.
Pas op : 1ste uur € 0.40, vanaf 4e half uur € 2.50 (!) p.30 min

Andere parkeergarages

De gemeente Leiden heeft afspraken gemaakt met de eigenaren van drie particuliere garages over het openbaar gebruik van deze garages buiten kantooruren. Het gaat om garages van het LUMC en van een aantal bedrijven op het kantorenterrein Schuttersveld. Met de ingebruikname van de drie garages komen er op piekmomenten ca. 2000 parkeerplaatsen bij ten behoeve van bezoekers van de binnenstad.

Zoeken

Gratis Mobiel Parkeren

gratis parkeren

Actie: Gratis Mobiel Betalen

Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel. Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Hoe werkt het?
mobiel parkeren

Parkeren op Schiphol

parkeren schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol?
Wij hebben de goedkoopste parkeeraanbieders voor u geselecteerd. Lees meer over Parkeren Schiphol

Over Parkeren in de Stad

Parkeren in de stad is een site met tips van bezoekers. Helaas veranderen parkeertarieven vaak. Raadpleeg daarom altijd de parkeermeter! Mocht iets onjuist zijn op onze site stuur ons dan een Mail dan passen wij het zo spoedig mogelijk aan.