parkeren in de stad
Wilt u een parkeervergunning aanvragen in Utrecht?
Om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning moet u ingeschreven staan bij de Gemeente Utrecht op het adres waarvoor u de parkeervergunning aanvraagt.

Wat moet u doen

kenteken van de auto moet op uw naam staan. (Als het kenteken op naam van een leasemaatschappij of op bedrijfsnaam staat, hebt u een verklaring van de kentekenhouder nodig dat u de dagelijkse bestuurder bent)

parkeertip
U kunt ook in aanmerking komen voor een parkeervergunning in de gemeente Utrecht als u de auto deelt met een andere gebruiker en u allebei ingeschreven staat bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik als particuliere autodatedeelnemer.

Wachtlijst

Vooral in het centrum kan de wacttijd voor een parkeervergunning nogal eens oplopen. In het centrum is de wachtlijst ongeveer 2 tot 3 jaar. Meer informatie over de wachtlijst via Gemeente Utrecht

Kosten Parkeervergunning

De kosten voor een parkeervergunning in Utrecht zijn.
  • Gebied 1, € 53,25 per kwartaal
  • Gebied 2, € 18,30 per kwartaal
  • Gebied 3, € 16,80 per kwartaal
Bekijk de Gebieden op een kaart

Zoeken

Gratis Mobiel Parkeren

gratis parkeren

Actie: Gratis Mobiel Betalen

Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel. Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Hoe werkt het?
mobiel parkeren

Parkeren op Schiphol

parkeren schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol?
Wij hebben de goedkoopste parkeeraanbieders voor u geselecteerd. Lees meer over Parkeren Schiphol

Over Parkeren in de Stad

Parkeren in de stad is een site met tips van bezoekers. Helaas veranderen parkeertarieven vaak. Raadpleeg daarom altijd de parkeermeter! Mocht iets onjuist zijn op onze site stuur ons dan een Mail dan passen wij het zo spoedig mogelijk aan.