parkeren in de stad
Parkeren Groningen
Om ruimte te creëren in de gemeente Groningen is besloten tot betaald parkeren. De stad is verdeeld in diverse wijken: de Binnenstad Diepenring en daaromheen de schilwijken. De inwoners van de stad Groningen hebben de mogelijkheid een vergunning aan te vragen.

Parkeren Groningen centrum

In het centrum geldt maximaal1 uur betaald parkeren op maa t/m woe van 09.00-22.00 uur, don t/m zat tot 24.00 uur. In de schilgebieden moet u betalen tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. De max parkeerduur hier is 2-3 uur.
Op het Stationsplein kunt u max 30 min betaald parkeren voor het ophalen en brengen van treinreizigers.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Groningen Centrum kunt parkeren vanaf € 1,50 per uur en €10,- per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages in Groningen.
goedkope parkeergarage Bekijk hier de goedkope ParkBee parkeergarages in Groningen.

Parkeertarief Groningen 2016

Parkeren op straat in het centrum van Groningen kost € 2.50 per uur, in de schilgebieden : € 1.80 per uur. Parkeergarages in en nabij het centrum kosten gemiddeld € 2,72 per uur.
In heel Groningen geldt: Pinparkeren:betalen met je bankpas.

Goedkoop Parkeren? Speciale Aanbieding!
gratis parkeren
Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel.
parkeren video zondag
Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Lees meer over de mogelijkheden of Bekijk de video
 

Parkeergarages

Parkeren in het centrum? In en bij het centrum zijn maar liefst elf parkeergarages. De tarieven variëren van € 2,10 tot 3,50 per uur, het max dagtarief is €22.00. We hebben de tarieven voor U op een rijtje gezet: Parkeergarages in Groningen

Parkbee Station Groningen

parkeertip
TIP: Parkeergarage Parkbee Groningen Station
Parkeergarage Groningen Station

Goedkoop parkeren in Groningen? Parkbee Parkeergarage Groningen Station ligt naast het NS Station van Groningen en op een paar minuten van het Groninger Museum en het Groninger Forum en 10 minuten lopen van de Vismarkt. Bij deze parkeergarage kun je alleen met de Parkmobile App parkeren.
Parkbee Groningen Station heeft een capaciteit van 25 parkeerplekken. Je parkeert hier voor slechts € 1,50 per uur en max € 10,- per 24-uur.
Lees meer over Parkeergarage Groningen Station

P+R terreinen

Groningen heeft vier P+R parkeerterreinen. Gratis parkeren met een goedkope Citybus naar de binnenstad.
Parkeer uw auto aan de stadsrand en neem de P+R Citybus naar hartje stad!
Voor u en uw passagiers all in € 6,- (max 5 personen).
Kaartje(s) bij P+R Citybus kaartautomaat.
Voor informatie over de dienstregeling verwijzen we u naar Citybus.nl en voor meer informatie over parkeren : P+R terreinen Groningen

Parkeerterrein Zaanstraat Groningen

Met het openstellen van nieuwe P+R terreinen rond Groningen is de P+R faciliteit voor Zaanstraat vervallen. U kunt nog steeds parkeren maar niet meer voor het lage P+R tarief. Het tarief is € 0,50 per 20 minuten, het max dagtarief € 13,00. Het adres is Zaanstraat 1 - 9725 EG Groningen

Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer De stad Groningen en de provincie hebben een goed netwerk van openbaar vervoer. De meeste plaatsen zijn bereikbaar met de trein of de bus. In aanvulling daarop is er in de stad en de provincie ook nog de Citybus en de Regiotaxi.

Regiotaxi

In Groningen is een speciale regiotaxi. Het tarief is ongeveer drie keer de prijs van het strippenkaarttarief, maar aanzienlijk goedkoper dan een straattaxi: €1,30 per zone voor een deur-deurverplaatsing en € 1,- per zone voor een verplaatsing van deur naar een aantal openbaar vervoerknooppunten. Een strippenkaart is echter niet geldig op deze taxi.

Zoeken

Gratis Mobiel Parkeren

gratis parkeren

Actie: Gratis Mobiel Betalen

Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel. Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Hoe werkt het?
mobiel parkeren

Parkeren op Schiphol

parkeren schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol?
Wij hebben de goedkoopste parkeeraanbieders voor u geselecteerd. Lees meer over Parkeren Schiphol

Over Parkeren in de Stad

Parkeren in de stad is een site met tips van bezoekers. Helaas veranderen parkeertarieven vaak. Raadpleeg daarom altijd de parkeermeter! Mocht iets onjuist zijn op onze site stuur ons dan een Mail dan passen wij het zo spoedig mogelijk aan.