Ga je een dagje naar Artis. Het parkeerterrein kan best druk zijn en de parkeertarieven op straat zijn duur. Toch zijn er goedkope parkeeralternatieven!

Openingstijden dierentuin

Artis is elke dag geopend, het gehele jaar door, van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomertijd is Artis tot 18.00 uur open. De zaterdagavonden in juni, juli en augustus is Artis open tot zonsondergang. Honden zijn in Artis helaas niet toegestaan.

Parkeren Artis Artis beschikt over een eigen parkeerterrein. Artis-bezoekers kunnen gebruik maken van het voordelige Artis-parkeertarief. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de ingang. De ingang van Parkzalen ligt 300 meter verder, om de hoek aan de Plantage Middenlaan 41a - 43.

Tarieven parkeren bij Artis

Parkeren voor autobussen is gratis, het parkeren voor Artis-bezoekers bedraagt € 9,- per auto voor de eerste zes uur van het bezoek. Daarna zijn de kosten € 4,- per uur. Voor Artispashouders zijn de tarieven € 7,- per auto voor de eerste 6 uur, daarna € 4,- per uur.

Goedkoop Parkeren kan nu op de Weesperstraat!

parkeertip
Parkeergarage Weesperstraat
Parkeergarage Weesperstraat Amsterdam

Ga je naar Theater Carre, De Hermitage, De Utrechtsestraat, Artis, Het Rembrandtplein of het Waterlooplein. Betaal dan niet langer teveel! Goedkoop parkeren kan in Parkbee Parkeergarage Weesperstraat
Je parkeert hier voor slechts € 2,50 per uur en max € 15,- per 24-uur.
In en uitrijden en betalen gaat via de Parkmobile App. Helaas maar 15 parkeerplaatsen beschikbaar.
Lees meer over Parkeergarage Weesperstraat

P+R Amsterdam is goedkoop

Vanaf P+R Zeeburg ben je ook zo bij Artis. Dit is ongeveer 20 minuutjes. Hier parkeer je al vanaf €1,- per dag!

Gratis parkeren

Het is mogelijk gratis te parkeren in Diemen en van hieruit tram 9 te nemen. Deze tram stopt voor dierentuin Artis.

Let op

Laat voor je vertrek je parkeerkaart bij de Artiskassa decoderen. Zonder bezoek aan Artis kost het parkeren namelijk € 26,- voor het 1e uur, daarna € 4,- per uur.