parkeren in de stad
Amsterdam parkeren Parkeren in Amsterdam? Druk, en duur! Of je nou een dagje naar Amsterdam gaat of wilt parkeren bij Schiphol, de parkeertarieven zijn hoog.Op onze site vindt U echter enkele goedkopere alternatieven.
goedkoop parkeren
parkeertip redactie

Tip van de redactie: Goedkoop parkeren in een Parkeergarage!

Wist je dat je in Amsterdam Centrum kunt parkeren voor € 2,- per uur en €10,- per dag?
Goedkoop parkeren kan met de Parkmobile App in Parkbee parkeergarages op toplocaties in Amsterdam.
goedkope parkeergarage Bekijk hier alle goedkope ParkBee parkeergarages in Amsterdam.

P+R Parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is duur. Gratis parkeren kan nergens. Toch zijn er een aantal plekken aan de rand van de stad waar u goedkoop een dagje parkeert.
parkeertip amsterdam
Als u na 10 uur aankomt op 1 van de P+R Transferia in Amsterdam betaalt u slechts 1 euro per dag! U bent vervolgens met het ov (betaald) zo in Amsterdam! Bekijk alle P+R Parkings in Amsterdam
goedkope parkeergarage amsterdam

Tarieven parkeren op straat in Amsterdam

Het tarief van parkeren op straat ligt in Amsterdam tussen de €1,40 per uur (buitenwijken) en € 5 per uur (centrum). U betaalt per pinpas of creditkaart. In de automaat voert u uw kenteken in. Alles gaat dus digitaal. Nog slimmer is om met uw mobiel te betalen. U betaalt dan nooit meer teveel omdat je de exacte parkeertijd betaalt. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Andere Stadsdelen

In de stadsdelen Oud-Zuid, Oost-Watergraafsmeer en Oud-West dient vier euro per uur betaald te worden. In Zeeburg kost parkeren 3 euro per uur, terwijl in het centrum maar liefst 5 euro per uur moet worden neergeteld.

Parkeertarief Amsterdam Centrum 2015

Parkeren op straat in het centrum van Amsterdam: € 5.00 per uur.
Het parkeertarief van de parkeergarages in Amsterdam ligt ongeveer gelijk, soms hoger. Toch zijn daar wel grote prijsverschillen.
Parkeertarieven Parkeren Amsterdam

Plattegrond parkeren Amsterdam

parkeren parkeertarieven amsterdam Plattegrond parkeren Amsterdam
Download een grote kaart

Goedkoop Parkeren? Speciale Aanbieding!
gratis parkeren
Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel.
parkeren video zondag
Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Lees meer over de mogelijkheden of Bekijk de video
 

Zondag parkeren

In het centrum van Amsterdam is het ook op zondag betaald parkeren.

Op onze site vindt u de parkeertarieven per stadsdeel. Betaalt u niet of te weinig dan heeft u kans op een boete of een wielklem van Parkeerbeheer Cition Amsterdam

Parkeergarages in Amsterdam

Amsterdam kent vele parkeergarages. De tarieven in de parkeergarages zijn ongeveer gelijk aan de tarieven die U op straat betaalt. Grote voordeel is dat er vaak ruimte is en dat u overdekt en bewaakt staat. Wij maakten een overzicht van alle parkeergarages in Amsterdam

Transferium P+R Amsterdam

Als grootste stad van Nederland is Amsterdam al enige jaren bezig een transferium-beleid uit te voeren. Haar bekendste is Transferium Arena, bereikbaar vanaf de A2. De parkeerplaatsen liggen net buiten het centrum. Uw auto staat er onder toezicht.
Als u op werkdagen na 10.00 uur of in het weekend aankomt betaalt u €1,- per 24h.
Komt u op werkdagen voor 10 uur s ochtends aan dan betaalt u €8,- per 24h.
Voorwaarde is wel dat u het centrum van Amsterdam bezoekt. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Is dat niet het geval dan betaalt u het officiële, hogere tarief.
Meer informatie over Parkeren bij Transferium Amsterdam Arena

Parkeerkaarten - Dagkaarten

In Amsterdam is het mogelijk in de parkeerautomaat een dagkaart te kopen. Met een dagkaart kunt u een dag parkeren in Amsterdam, wat vaak voordeliger is dan losse uren te betalen. U kunt een dagkaart kopen bij Cition

Parkeren op zondag

Parkeren op zondag is in bijna alle stadsdelen gratis. Echter in stadsdeel Amsterdam centrum geldt gewoon betaald parkeren!

Gratis Plattegrond

U kunt HIER een gratis stadsplattegrond downloaden. Deze kaart biedt handige informatie over: P+R, Openbaar Vervoer, De GVB dagkaart, Parkeren in de openbare garages van de binnenstad en parkeerkaarten.

Gratis Parkeren

Helaas is het Buikslotermeerplein niet meer gratis.
Openbaar  Vervoer

Parkeren in Diemen

Het parkeerterrein van station Diemen-Zuid is een gratis parkeerterrein van waaruit men per metro of trein naar het Centrum van Amsterdam kan reizen. Op dit parkeerterrein is geen toezicht. Bovendien kan het hier behoorlijk druk zijn.

Openbaar vervoer

In Amsterdam kunt u naar het centrum reizen met de trein, metro, bus en tram. Op de site van het GVB vindt u meer informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam.

Parkeervergunning

Bewoners en bedrijven in Amsterdam kunnen een zogenaamde parkeervergunning aanvragen.

Parkeertip

Theo gaf ons de volgende tip: Gratis parkeren in het Amsterdamse Bos, voor de Bosbaan is een groot parkeerterrein. Op de aangrenzende Amstelveense Weg vindt u het openbaar vervoer.

Conclusie

Amsterdam is druk en duur. Of je nu werkt in Amsterdam, je kinderen naar school moet brengen of een dagje uitgaat, er moet bijna overal parkeergeld worden betaald. Toch zijn er gelukkig goedkope alternatieven!

Zoeken

Parkbee Amsterdam

Nieuw: Héél goedkoop parkeren bij ParkBee

Betaal niet langer teveel! Voordelig parkeren met de Parkmobile App in parkeergarages op toplocaties in Amsterdam.
Bekijk hier alle ParkBee parkeergarages.
Betalen via de Parkmobile App.

Gratis Mobiel Parkeren

gratis parkeren

Actie: Gratis Mobiel Betalen

Tijdelijke Actie: Nu Gratis aanmelden voor betalen per mobiel. Betaal nooit meer teveel! U meldt zich aan bij aankomst en af bij vertrek.
Hoe werkt het?
mobiel parkeren

Parkeren op Schiphol

parkeren schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol?
Wij hebben de goedkoopste parkeeraanbieders voor u geselecteerd. Lees meer over Parkeren Schiphol

Over Parkeren in de Stad

Parkeren in de stad is een site met tips van bezoekers. Helaas veranderen parkeertarieven vaak. Raadpleeg daarom altijd de parkeermeter! Mocht iets onjuist zijn op onze site stuur ons dan een Mail dan passen wij het zo spoedig mogelijk aan.